Небезпечний Tik-Tok: рф поширює дезінформацію та пропаганду у соцмережах – ЦПД

13:23, 28.09.2024

У ЦПД наголосили на небезпеці Tik-Tok через дезінформацію та пропаганду рф. (Фото: Телеграм Media Center Ukraine)

Із точки зору поширення дезінформації та пропаганди рф Наразі Tik-Tok завдає більше шкоди, ніж Telegram.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Media Center Ukraine у Телеграм.

 

На цьому наголосила Аліна Алєксєєва, заступниця керівника Центру протидії дезінформації РНБО України, в ході конференції "Фактчек у регіонах" медіапартнером якої став Медіацентр Україна.

 

"Ми в Центрі кажемо про те, що Telegram вже вивчений і ми розуміємо цю структуру та будову. Зараз набагато більшу шкоду завдає Tik-Tok. Тому що там вразлива аудиторія – це підлітки, це наша молодь, і, як не дивно, аудиторія 55+. Tik-Tok насправді є зараз великою проблемою", – зазначила Аліна Алєксєєва.

 

У свою чергу Світлана Сліпченко, заступниця виконавчого директора "Вокс Україна", підкреслила, що російські фейки циркулюють в усіх соціальних мережах. Хоча Telegram є популярним джерелом новин для українців, пропаганда присутня також у Facebook, Instagram, Tik-Tok та Threads.

 

Окрім стійких наративів, які рф використовує в інформаційній війні проти України, діють і інші рівні пропаганди. Так, рф продукує різного роду вкиди на актуальні теми, які хвилюють українське суспільство.

 

На цьому наголосила Світлана Сліпченко в ході конференції "Фактчек у регіонах: виклики, труднощі та перспективи" медіапартнером якої став Медіацентр Україна.

 

"Один з рівнів пропаганди – реакція російської пропаганди на все, що відбувається в Україні та поза її межами. Тобто, коли ми говоримо про актуальні теми російської пропаганди ми можемо дивитися на актуальні теми на сьогодні у суспільстві. Якщо суспільство щось хвилює – про це обовʼязково зʼявляться вкиди", – зазначила вона.

 

Як повідомляла УМ, TikTok блокує акаунти російських державних ЗМІ напередодні виборів у США.