Конкурс «Ягода-малина»
На порозі літо — благодатна пора не лише для відпочинку, а й для заготівельних робіт, адже один літній день рік годує. Полунички, вишеньки-черешеньки, абрикоси, яблука, а далі — помідори, огірки, баклажани і ще багато-багато поживних, корисних, смачнючих, необхідних узимку вітамінних продуктів, які необхідно заздалегідь заготувати. І хай собі ледарі й нездари кпинять («...а ось там я бурячки посію...») над українською вдачею думати на кілька ходів уперед, готувати все про запас, та вже як потраплять на гостину до хлібосольних газдів, то й про кпини забудуть — стіл в українців завжди вгинався від соленого, вареного, в'яленого, моченого, квашеного, маринованого. Звідси i традиції провідних вітчизняних виробників харчових продуктів, які шанують українські звичаї i випускають чимало консервацій за народними переписами.