Малюкам на радість

19.04.2007

      Як розповіла «УМ» заступник головного лікаря Житомирської дитячої обласної лікарні Світлана Русак, лікарня отримала електронні дитячі ваги (3 шт.), електрокардіограф, два відсмоктувачі та сумку для надання невідкладної медичної допомоги, з якою лікар може виїжджати на виклик до району. Ясна річ, лікарі подарунками задоволені. Адже апарати, призначені для обстеження й лікування пацієнтів, чия вага становить усього кілька кілограмів (а то й кілограм-півтора), не можна назвати дешевими. Тут одні лише електронні ваги «потягнули» на три з лишком тисячі гривень...

      Загалом же обладнання для лікарні, сертифікати на яке пані Катерина Ющенко вручила головному лікарю Житомирської обласної дитячої лікарні Віктору Марченку, оцінюється у 58 тисяч гривень. Крім того, завдяки благодійникам лікарні вдалося оновити «ігровий фонд» у дев'яти дитячих ігрових кімнатах. Машинки і кольорова крейда, ляльки й пізнавальні ігри загальною вартістю майже дві тисячі гривень уже «прописалися» у лікарняних стінах. Від родини Ющенків пані Катерина передала лікарні ікону Божої Матері.  А керівництво лікарні, у свою чергу, передало представникам Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» ікону, написану на тарелі Коростенського фарфору.

      Нагадаю, що Житомирська обласна дитяча лікарня вже не перший рік є учасником програми «Від лікарні до лікарні» Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000». У рамках програми лікарня отримала від Фонду медичне обладнання на суму близько 90 тисяч гривень: електрокардіограф, дефібрилятор, пульсоксиметр, перев'язувальний стіл та апарати для визначення рівня цукру в крові.