ХРОНІКА

19.04.2007
Боротьба

       Першу медаль на чемпіонаті Європи з вільної та греко-римської боротьби у Софії (Болгарія) українська збірна виборола жіночими зусиллями. У фінальній сутичці в категорії до 67 кг дворазова чемпіонка Європи сумчанка Катерина Бурмістрова поступилася росіянці Анні Половньовій та отримала «срібло».

Важка атлетика

      Із другого місця у змаганні жінок почала виступ на континентальній першості й українська збірна важкоатлетів. На чемпіонаті у Страсбурзі (Франція) Наталка Троценко з Тернопільщини здобула «срібло» у категорії до 53 кг, поступившись лише румунській спортсменці Маріоарі Мунтяну.

Баскетбол

      Українська чоловіча суперліга. 1/4 фіналу (другий матч). «Сумихімпром» — «Хімік» — 82:86 (Р. Кривич (26) — Джурич (27); рахунок серії — 0:2).

      Команда з Південного стала першим півфіналістом вітчизняної першості й зіграє з переможцем пари «Київ» — «Миколаїв».

Хокей

      Учора перше тренування разом зі збірною України провів чемпіон Росії у складі магнітогорського «Металурга» В'ячеслав Завальнюк. Досвідчений захисник відчуває проблеми зі здоров'ям (біль у попереку, перелом пальця руки, травма коліна), але все одно збирається допомогти національній команді на чемпіонаті світу, що стартує у Москві 27 квітня.

      Натомість опонент Завальнюка по фіналу чемпіонату Росії, оборонець казанського «Ак барса» Геннадій Разін відмовився виступати за «синьо-жовтих». Форвард Андрій Міхнов, який до складу «Ак барса» в останніх матчах сезону не потрапляв, для остаточного визначення з вояжем на світовий форум ще збирається провести розмову з керівництвом збірної України.

      Посилять склад нашої команди ще двоє представників російської вищої ліги — захисник Андрій Срюбко та нападаючий Дмитро Цируль.

* * *

      У новому рейтинг-листі Міжнародної федерації хокею збірна України ділить 13—14-те місця з командою Норвегії. Трійку кращих склали шведи, чехи та суперники «синьо-жовтих» у групі на чемпіонаті світу — фіни. Інші наші опоненти на першому етапі, збірні Росії й Данії, перебувають на 5-й і 15-й позиціях відповідно.

* * *

      НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу (треті матчі). «Тампа-Бей» — «Нью-Джерсі» — 3:2 (серія — 2:1; Федотенко «Т» — 16:09, «-2», 2 хв. штр.), «Рейнджерс» — «Атланта» — 7:0 (серія — 3:0; Житник «А» — 24:50, 1 кидок, «-1»).

Футбол

      Керівництво краснодарської «Кубані» звільнило з посади головного тренера — українця Павла Яковенка,  пояснивши це незадовільними результатами команди на старті чемпіонату Росії. У п'яти турах «Кубань» двічі програла й тричі зіграла внічию.

* * *

      ФК «Карпати» направив протест на рішення апеляційного комітету ФФУ і бюро ПФЛ до Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Нагадаємо, українські інстанції зарахували львів'янам поразку за матч із «Металістом», який не відбувся через епідемію грипу в «Карпатах». Український клуб просить чиновників у Швейцарії прийняти рішення до 5 червня, щоб у випадку позитивного розв'язання конфлікту встигнути зіграти пропущений матч у цьому чемпіонаті.