ХРОНІКА

12.04.2006
Футбол

      Позавчора у Швейцарії відбулося жеребкування Кубка Інтертото — турніру європейських клубів, які не входять до числа лідерів у своїх країнах, але за підсумками сезону фінішують у чільній вісімці. Нагадаємо, від України в Інтертото-2006 заявилися «Чорноморець» і «Дніпро», при цьому участь у Кубку Інтертото зможе взяти лише одна команда — та, яка посяде за підсумками чемпіонату вище місце поза «зоною УЄФА». Відтак жеребом визначено, що український клуб почне виступи з другого раунду і зустрічатиметься з переможцем пари Словаччина — Люксембург. Матчі пройдуть 1—2 та 8—9 липня. У разі проходу в третій раунд наш клуб зустрінеться з представником Франції. Три кращі команди Кубка Інтертото отримають путівки в Кубок УЄФА.

* * *

      Кабінет Міністрів своєю постановою затвердив порядок використання бюджетних коштів для підготовки й участі України в тендері за право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року. На презентаційні заходи та рекламну кампанію виділено близько 3 млн. доларів.

Теніс

      Дві з чотирьох українок, які стартували на представницькому турнірі серії WTA в американському Чарльстоні (призовий фонд — 1,34 млн. доларів), пробилися до другого кола. Олена Бондаренко на старті перемогла росіянку Катерину Бичкову— 6:1, 7:5, а Юліана Федак — Кончіту Гранадос з Іспанії — 7:5, 6:3. Натомість зачохлили ракетки в одиночному розряді Катерина Бондаренко (поступилася хорватці Кароліні Шпрем — 4:6, 5:7) та Вікторія Кутузова (програла іспанці Ліно Домінгес — 3:6, 5:7).

Вітрильний спорт

      На іспанській Мальорці триває велика регата «Приз принцеси Софії». Як повідомляє сайт «Наш спорт», українці Родіон Лука і Георгій Леончук із першого старту захопили лідерство в класі «49er», вигравши дві кваліфікації з п'яти, ще по разу вони були другими й третіми. У змаганнях серфінгістів-чоловіків Максим Оберемко посідає третє місце, Ольга Маслівець у жінок — друге.

Хокей

      НХЛ. Результати матчів понеділка: «Бостон» — «Вашингтон» — 1:2 ОТ, «Монреаль» — «Оттава» — 3:2, «Ванкувер» — «Анахайм» — 2:4, «Фінікс» — «Сан-Хосе» — 2:3.

Шахи

      На чемпіонаті Європи, який проходить у турецькому місті Кушадаси, після партій сьомого туру у змаганні чоловіків наш Василь Іванчук входить до трійки лідерів. Стільки ж очок, як і львів'янин — 5,5, набрали боснієць Ніколич і хорват Козул. Позавчора Іванчук зіграв унічию саме зі Зденком Козулом.