«Епоха» «Олімпу» триває

12.04.2006
«Епоха» «Олімпу» триває

(Антоніни НАЗАРЕНКО.)

      Лише десять днів тому стартувала 15-та національна першість, а інтриги вже вистачає. У другому турі на київському стадіоні «Спартак» зустрічалися місцевий «Епоха-Політехнік» і харківський «Олімп». Нагадаємо, слобожанська команда, яка донедавна називалася «Легіон-ХТЗ», минулого року вперше стала чемпіоном України, перервавши панування столичних клубів.

      Минулої суботи похмура погода в Києві не виявила прихильності до регбістів, але навіть дощ і важке поле не завадили суперникам порадувати кілька сотень уболівальників справжньою чоловічою боротьбою. Здавалося б, у такому контактному виді спорту неминучі сутички, але хлопці поводилися по-джентльменськи. Кияни намагалися ні в чому не поступатися чемпіонові, однак клас харків'ян дався взнаки вже на 15-й хвилині, коли Лютому вдалося знайти шпаринку в оборонних редутах «політехніків» і занести м'яч за лінію. А потім записати до свого активу ще два очки за «реалізацію», спрямувавши овальний м'яч поміж штангами воріт господарів — 7:0.

      Надалі обопільно гостра гра принесла більше дивідендів харківському колективу тренера Валерія Кочанова. Вдалі дії братів Сергія й Руслана Церковних та Андрія Мельникова вже до перерви забезпечила гостям відчутну перевагу.

      У другій 40-хвилинці снаги в суперників було вже менше, і єдину результативну атаку провели «олімпійці». Вадим Полушкін заробив п'ять очок, встановивши остаточний рахунок у матчі — 20:6. Попри впевнену перемогу, капітан «Олімпа» Микола Кірсанов після матчу сказав, що в команди через травми кількох виконавців не спрацювали домашні заготовки. А виграти гостям допоміг «харківський дух», який став вирішальним і в завоюванні золотих нагород минулої першості.

* * *

      Чемпіонат України. Результати матчів 2-го туру: «Епоха-Політехнік» — «Олімп» — 6:20, «Арго-НАУ» (Київ) — «Кредо-63» (Одеса) — 19:19, «Авіатор» (Київ) — «Оболонь-Університет» (Хмельницький) — 34:7.

      Турнірне становище: «Олімп» — 6, «Арго-НАУ», «Кредо-63» — 5, «Авіатор» — 4, «Епоха-Політехнік», «Оболонь-Університет» — 2.