До Різдва у Черкасах рідні загиблих Героїв прикрасили алею туй іменними іграшками

20.12.2023
До Різдва у Черкасах рідні загиблих Героїв прикрасили алею туй іменними іграшками

Рідні загиблих Героїв прикрасили алею туй у Черкасах іменними новорічними іграшками. (Фото надане Черкаською міською радою.)

У Черкасах напередодні Різдва та Нового року сім’ї загиблих захисників вирішили вшанувати їхню пам’ять, прикрасивши міські туї новорічними кульками з прізвищами загиблих синів, чоловіків, батьків.


Як повідомляють у Черкаській міській раді, першими це зробили рідні загиблих Героїв Руслана Гордія та Михайла Чабаненка.

 

Тим часом таку ініціативу вже схвалили понад 100 рідних воїнів, які поклали життя за волю і незалежність України.


За словами волонтерки Ірини, матері загиблого Олександра Коляди, така ідея дуже припала до душі.


«Хоча зараз дуже важко психологічно писати навіть прізвище сина, але хочеться, щоб пам’ять про нього і побратимів жила», — говорить пані Ірина.


«Мені теж хочеться, аби ці дерева були іменними, адже це не просто пам’ять, а символ нового життя, його продовження. Це віра в майбутнє України, про яке мріяли наші Герої», — додає пані Світлана, мама загиблого Віктора Сердюка.


Аби прикрасити вічнозелені туї, розповідають у Черкаській міській раді, прикрасу приносять з дому або ж беруть її в департаменті соціальної політики. Надалі таке новорічне прикрашання пропонують зробити традицією.


Як наголошує заступниця черкаського міського голови Марина Гаркава, Різдво і Новий рік — це свято тепла, родини, надії на світле майбутнє. Тому особливо маємо дякувати нашим захисникам, завдяки звитязі й подвигу яких ми можемо зустрічати свята, радіти життю.


«Водночас міська влада, зі свого боку, намагається максимально підтримувати родини полеглих Героїв через міські соціальні програми. А в ці дні, також із допомогою спонсорів, проводимо для них низку заходів», — каже пані Марина.


До речі, підтримка наших захисників і обороноздатності країни — один з пріоритетів у діяльності Черкаської міської ради під час воєнного стану.

 

Від початку повномасштабного вторгнення Черкаси спрямували на ці цілі понад 1,2 млрд грн. Це один з найкращих показників в Україні, зазначають у Черкаській міській раді.