Московський митрополит Федосій з Черкас постане перед судом за розпалювання ворожнечі

15:53, 15.12.2023
Московський митрополит Федосій з Черкас постане перед судом за розпалювання ворожнечі

Феодосій ходить до суду як фігурант різних справ. (Фото РПЦ та прокуратури)

Митрополит Черкаської єпархії так званої УПЦ МП (РПЦ в Україні) Феодосій постане перед судом.

 

Адже навіть перебуваючи під постійним домашнім арештом, цей московський піп продовжував через соціальні мережі розпалювати релігійну ненависть.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють у Київській обласній прокуратурі 15 грудня.

 

"Прокурори Фастівської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника однієї з єпархій УПЦ (МП) на Черкащині за фактом порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних і національних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України)", - ідеться в повідомленні.

 

Зокрема, розслідуванням встановлено, що перебуваючи під цілодобовим домашнім арештом, обвинувачений розміщував свої відеозаписи у "YouTube".

 

У них він негативно характеризував представників і вірян Православної церкви України та інших конфесій, працівників правоохоронних органів, судової влади, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

 

«У його висловлюваннях містилися заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також ознаки підбурювання населення України до розв’язання міжконфесійних конфліктів. Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичною експертизою», - зазначили у прокуратурі.

 

Слідчі уточнюють, що стосовно цього священнослужителя в іншому кримінальному провадженні направлено до суду обвинувальний акт за фактами вчинення аналогічного правопорушення, а також виправдання, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України.

 

 

Зазначимо, що у квітні цього року митрополиту було повідомлено про підозру за фактами заперечення збройної агресії РФ та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі. У вересні йому СБУ повідомила про нову підозру

 

Як повідомляла «УМ», вже 84 парафії перейшли до ПЦУ на Черкащині з 24 лютого 2022 року й донині.