Відчуй весняний аромат: добірка рецептів запашних страв із сезонних продуктів
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Легкий салат під назвою «Весна».
Весна відкриває сезон смачних, легких і поживних страв. Коли здається, що звичних страв уже не хочеться — набридли за зиму, виручать салати. Ними можна і перекусити, і доповнити основну страву, і подати як гарнір.
Отже, обирайте рецептик собі до вподоби.
Для легкого салату під назвою «Весна» знадобиться: по 100 г свіжих огірків та помідорів, 60 г редиски, 40 г зеленої цибулі, 2 яйця, 100 г сметани, 30 г олії, 1-2 ч. л. гірчиці, кілька стебел кропу, оцет, цукор, сіль — за смаком.
Овочі, цибулю і зелень ретельно промиваємо. Порізати цибульку, кріп. Огірки, редиску нарізаємо кружальцями, а помідори — скибочками. Варені яйця подрібнюємо чималими шматочками.
Готуємо заправку. Розтираємо сметану з гірчицею, цукром та сіллю. Поступово додаємо олію та оцет. Отриманим соусом поливаємо овочі та перемішуємо.
А цим рецептом у кулінарній фейсбук-спільноті «Пляцки. Рецепти від Лілії Цвіт» ділиться Ліля Мурайко-Оліярник із Самбора, що на Львівщині. «Неймовірно швидкий, простий, смачний салат і дуже легкий у приготуванні», — коментує своє «Морквяне диво» пані Ліля.
Отже, інгредієнти: морква — 2-3 шт., огірок — 1 шт., цибуля червона — 1 шт., кукурудза — 100—150 г, кунжут — 2 ст. л., льон — 1 ст. л. Для соусу: олія — 2 ст. л., соєвий соус — 1 ст. л., лимонний сік — 1 ст. л., часник — 2-3 зубки.
Моркву тремо на тертці (по-корейськи.) Огірок ріжемо соломкою, цибулю півкільцями. Додаємо кукурудзу.
Змішуємо олію, соєвий соус, лимонний сік, часник. Заливаємо цим соусом салат і гарно вимішуємо. Зверху посипаємо кунжутом та льоном. Яскравий, смачний і корисний салат готовий!
Ви, мабуть, здивовані таким сполученням продуктів. Але спробуйте приготувати, ви будете здивовані оригінальним смаком цього салату.
Отже, знадобиться: свіжа полуниця — 200 г, сир фета — 200 г, шпинат та рукола — 40 г, кедрові горішки — 1 столова ложка, оцет бальзамічний — 1 столова ложка, олія рафінована — 3 столові ложки, цукор, мелений білий перець, сіль — за смаком.
Промиваємо зелень та полуницю. Руколу зі шпинатом нарізаємо довільно. Полуницю подрібнюємо начетверо. Сир фету нарізаємо кубиками розміром приблизно 1 сантиметр.
Робимо заправку. У блендері перебиваємо кілька ягід полуниці, оцет, олію, сіль, перець, цукор. Заправляємо у глибокому салатнику зелень, ягоди та сир. Зверху посипаємо кедровими горішками.
У цьому рецепті молоду редиску та огірки смачно доповнює ніжний консервований зелений горошок. Всі продукти недорогі, а смак салату вам точно сподобається.
Нам знадобиться: редиска — 250 г, зелений горошок — 250 г, огірок — 250 г, яйця — 3 шт., сметана — 2 ст. л., по кілька стебел зеленої цибульки та петрушки, дрiбка солі та перцю.
Овочі та зелень миємо і даємо стекти воді. Редиску та огірки нарізаємо брусочками, додаємо горошок. Відварені яйця нарізаємо і кладемо до овочів. Туди ж додаємо нарізану дрібно цибульку та зелень.
Зi сметани та спецій робимо заправку та поливаємо свій салат.
Цей салат надзвичайно простий, але виглядає дуже насичено і яскраво завдяки поєднанню різних кольорів.
Знадобиться: редиска — невеликий пучок, огірок — 1-2 шт., яйце — 1 шт., салат — пучок, кукурудза — пів баночки, сіль, сметана.
Огірок, варене яйце нарізати соломкою. Редиску порізати тонкими слайсами, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб стала м’яка. Салат порвати руками, тоді не відчуватиметься його специфічна гіркота. З кукурудзи злити рідину. Всі інгредієнти викладаємо на таріль окремо у вигляді квітки. Посередині викласти кілька ложок сметани. Посолити. Змішати салат безпосередньо перед вживанням.
Нехай весна смакує!
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Грузинська кухня має давню й багату історію, на становлення якої впливали і природні особливості, і різноманіття релігій, що існують на цій невеликій території. >>
Пироги — це справжнє кулінарне мистецтво. >>
Розпочалася Масниця, або, як її ще називають у народі, Колодій, Сиропуст, Масляна, Сирний тиждень. >>
Ольга Мартиновська — відома українська шеф-кухарка з Миколаєва, переможниця «МастерШеф-3» і суддя цього телепроєкту. >>
Передвесняний період — пора активного поширення інфекційно-вірусних захворювань: >>