Секунди перед провалом

20.02.2015
Секунди перед провалом

Турнірно не вмотивований «Віве Кельце» вирішив не обривати в Києвi свою переможну серію. (з сайта eurohandball.com.)

Несподівано перегравши в передостанньому турі групового раунду ЛЧ одного зі своїх прямих конкурентів за перепустку до «плей-оф» ЛЧ (данський «Ольборг»), «Мотор» повернувся в активну боротьбу за місце в «топ-16», хоча після шести поразок у восьми матчах шанси запоріжців на вихід із групи виглядали примарними. Аби потрапити до числа чотирьох щасливчиків, що представлятимуть інтереси своєї «пульки» в 1/8 фіналу, запорізьким гандболістам потрібно було небагато — вдома виграти заключний поєдинок групового раунду. Після першого тайму протистояння, в якому «Мотор» «розірвав» свого опонента — 19:10, здавалося, що чемпіони України зробили впевнений крок до «плей-оф».

Утім перенести другу ногу на інший берег турніру «мотористам» не вдалося. Точніше, зробити завершальну дію їм не дозволив лідер групи, найсильніша команда Польщі — «Віве Кельце», якій під стінами київського Палацу спорту вдався запаморочливий «камбек». На ігровий майданчик головної критої арени України польський чемпіон виходив без турнірного завдання, адже перше місце в секстеті «Д» підопічні Таланта Дуйшебаєва посіли достроково. Не виключено, що саме відсутність чітко окресленої мети у суперника дозволила «Мотору» легко виграти першу частину протистояння.

Що відбувалося й говорилося в роздягальнях опонентів — невідомо, однак 15-хвилинна перерва по-різному вплинула на українського та польського чемпіонів.

Останні «півгодини» групового раунду ЛЧ-2014/2015 «Віве Кельце» провів так, як і діяв у попередніх дев’яти поєдинках, коли команда Дуйшебаєва здобула впевнені перемоги. Натомість «Мотор» груповий «ендшпіль» з тріском провалив. За 37 секунд до завершення матчу запорізькі гандболісти дозволили супернику зрівняти рахунок у матчі. Коли ж підопічні Миколи Степанця пішли в останню атаку, «мотористи» примудрилися втратити м’яч, подарувавши таким чином «Віве Кельце» нагоду для переможної атаки. У підсумку — 27:28. І польський чемпіон встановлює рекорд групового раунду — «10 перемог із 10». А от «Мотору», аби зрозуміти своє турнірне майбутнє, доведеться почекати підсумків решти матчів у секстеті «Д», які пройдуть наприкінці тижня.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група D. 10-й тур. «Мотор» (Запоріжжя) — «Віве Кельце» (Польща) — 27:28 (19:10; Дорощук, Жук (по 5) — Бєлецький (7)).

Турнірне становище: «Віве Кельце» — 20, «Пік Сегед» — 12 (9 матчів), «Мотор» — 6, «Дюнкерк», «Ольборг», «Кадеттен Шафхаузен» — 6 (по 9).

Заключні матчі: «Дюнкерк» — «Кадеттен», «Пік Сегед» — «Ольборг».