Ну копія замок Любарта!

Ну копія замок Любарта!

Замок Любарта, що є головною візиткою Луцька, невдовзі переміститься до Литви. Власне, не сам замок, а його копія. Про це повідомила міську владу Луцька литовська експедиція «Береги–2010». Ця організація поставила собі за мету відтворити копії всіх замків, що були збудовані в епоху великого Литовського князівства. Розмістяться вони у Тракайському районі у спеціально створеному 50–гектарному парку. Члени експедиції побували вже в шести країнах Європи та в українських містах, де є історичні споруди. На Волині їх зацікавили центральна вежа Луцького замку та вежа Чарторийських.

Коли гора іде до Магомета

Коли гора іде до Магомета

Поблизу Макіївки височить, на перший погляд, звичайнісінький терикон. Однак гора відпрацьованої руди викликає небезпеку — вона не швидко, але впевнено «їде» у бік житлових будинків. За свідченням фахівців поки що швидкість терикона 1–2 сантиметри на добу, проте перші осінні зливи можуть викликати зсув, який «накриє» не лише залізницю, що проходить поруч, а й людські житла.

Бізони їдуть до Росії

Бізони їдуть до Росії

Як повідомили «УМ» у Держуправлінні охорони навколишнього середовища в Херсонській області, п’ять тварин вивезуть до 1 вересня і передадуть у власність російської асоціації «Жива природа степу». Дві самки бізона — Донна і Даная — житимуть у комплексі для диких тварин у Ростовській області. А ось двох самок канн — Аріадну і Альбу, а також самця кулана візьме до себе Ярославський зоопарк.

І попливуть кораблики

І попливуть кораблики

Повернути в комунальну власність річковий порт на Дніпрі і відновити його роботу — таке рішення прийняла Черкаська міська рада. Цей порт, який міститься по вулиці Героїв Сталінграда, десять років був у приватних руках. На відміну від вантажного, який ще працює, пасажирський давно закрили.

Всі статті рубрики