НОВИНИ ПЛЮС

20.07.2010

Партактив

Давид Жванія — народний депутат від «НУНС», який нещодавно увійшов до провладної більшості і разом із собі подібними створив групу «Право вибору», — вступив до лав партії Християнсько–демократичний союз. У коментарі агенції ІМК він пояснив, що цінності християнської демократії близькі йому особисто та групі «Право вибору». Відтак група буде перейменована в «ХДС» і, як очікується, трансформується в парламентську фракцію. Головою партії ХДС є нардеп від «НУНС» Володимир Стретович — очікується, що невдовзі і він увійде до «регіональної» коаліції.

Янукович на відпочинку

Відсутність Віктора Януковича в інформаційному просторі пов’язана з тим, що він перебуває у відпустці. Як розповіла заступник глави АП Ганна Герман, Віктор Федорович відпочиватиме з 12 липня по 24 серпня. «У Президента будуть перерви, будуть приїзди, але я не знаю точно дат. Я точно знаю, що він буде зустрічатись з патріархом [РПЦ Кирилом], пізніше в нього ще будуть якісь інші зустрічі», — повідомила «Українській правді» Герман, яка сама перебуває у відпустці.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів звільнив двох заступників міністра охорони навколишнього природного середовища — Степана Лизуна та Миколу Євдощука. Нагадаємо, нещодавно ВР звільнила міністра Віктора Бойка.