Щоб захопити Харків, росіяни мають воювати роки - Командувач НГУ Півненко

15:29, 23.04.2024
Щоб захопити Харків, росіяни мають воювати роки - Командувач НГУ Півненко

Бійці Нацгвардії готові до витівок ворога. (Фото Нацгвардії МВС)

Командувач Національної гвардії, бригадний генерал Олександр Півненко оцінив наміри російських окупантів під час запланованого літнього наступу в наступні «не прості» місяці.

 

На його думку, ворог може спробувати захопити Харків, проте у нього це не вийде, оскільки потребуватиме величезних ресурсів і часу.

 

Як інформує Україна молода, про це Олександр Півненко розповів у інтерв’ю Liga.net

 

«Можуть спробувати захопити Харків. Але не вийде. Вони здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один – основний. Однак для Харкова ця історія буде тяжка тим, що постійно триватимуть спроби знищити об'єкти критичної та цивільної інфраструктури.

 

Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки. Згадайте, скільки тримались Бахмут та Авдіївка. Росіянам легше поміняти керівництво рф і відмовитись від своїх планів, аніж взяти місто, поклавши ще тисячі своїх солдатів», - переконаний Командувач НГУ.

 

                                                                  Олександр Півненко.

 

Коментуючи новий можливий літній наступ росіян, бригадний генерал запевнив, що "своєї мети він не досягне".

 

«росія не зможе забрати ні Запоріжжя, ні Харків. Навіть якщо в напрямку Києва спробують щось – це демонстраційні дії. Хоча я очікую певних труднощів. Натиск буде – вони намагатимуться просунутися вперед, де зможуть», - каже він.

 

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації при РНБО вважає, що дані щодо підготовки росіян до наступу на Харків є частиною ворожої кампанії "пропаганди страху" та не відповідають дійсності.

 

Як повідомляла «УМ», днями Міжнародна делегація послів низки країн та представників ООН відвідала Харків, щоб на власні очі побачити руйнування внаслідок обстрілів російських терористів. Іноземні гості побували у найбільш постраждалому районі міста – Північній Салтівці.

 

22 квітня ворог вразив Харківську телевежу – найвищу споруду міста.