НОВИНИ ПЛЮС

09.04.2010

Зловживання Держказначейства Тимошенко

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками зловживань, унаслідок яких двом учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу не повернули заставу — конкурсні гарантії в розмірі 800 млн. грн. За повідомленням прес–служби Генпрокуратури, внаслідок злочинних дій посадовців Держказначейства судом стягнуто з Фонду держмайна санкції в розмірі понад 3 млн. грн., «що заподіяло істотну шкоду інтересам держави». Відтак «прокуратурою за цими фактами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України. Організовано досудове слідство».

Як відомо, Прем’єр Юлія Тимошенко після зірваного конкурсу заявляла, що внесені застави буде повернуто не раніше, ніж після повторної приватизації підприємства. Внесені кошти вдалося отримати назад тільки компанії «Азот–Сервіс» (Росія), тоді як два українські учасники конкурсу — «Нортіма», підконтрольна групі «Приват», і «Фрунзе–Флора» Костянтина Григоришина — заставу не отримали.

Януковичу вистачить і Герман

Заступник голови адміністрації Президента Ганна Герман, відповідаючи на запитання, коли буде призначено прес–секретаря глави держави, фактично дала зрозуміти, що можна обходитися й без такої посади. «Ми сильно скоротили прес–службу АП, і поки що ми не бачимо такої нагальної необхідності її розширювати», — сказала Герман, яка де–факто сама є речницею Януковича. При цьому прес–службою Президента керує Денис Іванеско. «Якщо ми будемо бачити, що цього недостатньо, ми будемо розширювати штат», — заявила Герман.

Хвороба Тимошенко

Юлія Тимошенко не прийшла вчора на засідання опозиційного уряду, бо захворіла. Про це повідомив «тіньовий» прем’єр Сергій Соболєв.