Для свиней за кермом

Для свиней за кермом

Припарковані машини на зелених зонах, клумбах та газонах — типова картина для Києва. Після таких стихійних стоянок від зелених насаджень мало що залишається. «Київзеленбуд» знайшов новий спосіб боротися з водіями, які кидають машини на газонах — комунальники проведуть акцію «Свиня за кермом». «Ми вестимемо роз’яснювальну роботу, виписуватимемо порушникам штрафи і будемо вивішувати таблички «Свиня за кермом» на зіпсованих газонах — у місцях найбільшого скупчення порушників. Ми маємо намір серйозно взятися за цю проблему», — каже гендиректор «Зеленбуду» Олександр Козловський. Ідея цікава. От тільки прикро, що таблички написані з помилкою: комунальники закликають водіїв не їздити «по газонам» замість «газонами» чи «по газонах».

Київ майбутнього

Київ майбутнього

Маститі архітектори вже втомилися нарікати, що Київ забудовується хаотично і непродумано. Ще два роки тому Президент України Віктор Ющенко порушив питання про те, що Київ «розростається» абсолютно безвідносно до Генерального плану розвитку столиці. Тоді ж Київрада постановила розробити новий Генплан, який визначатиме «обличчя» Києва до 2025 року. І ось нарешті його «намалювали». За словами упорядників, громадські обговорення концепції нового плану почнуться уже у квітні. Згодом його розглянуть у комітетах Київради. А в дію план вступить не раніше наступного року.

Так, столичні зодчі планують зводити офіси на лівому березі, винести промислові об’єкти за межі міста, створити «пересадочні» вузли й транспортні тунелі.

Всі статті рубрики