Світ клином

Світ клином

«Проколи» у законодавчих актах вилазять боком навіть президентам. Свого часу Леонід Кучма намагався зняти з посади голови КМДА Олександра Омельченка, коментує для «УМ» політолог Кость Бондаренко, але потім був змушений відкликати власний указ. «Закон про столицю» виписаний таким дивовижним чином, що трактувати його (у пункті щодо сумісництва крісла мера та голови КМДА) можна по–різному. Бондаренко вважає, що позбавити Черновецького виконавчої посади — неможливо, а його колега Вадим Карасьов дотримується протилежної точки зору. Тим часом у великій битві за Київ узято паузу. Наступна сесія Київради проллє світло на останні політичні розклади. Але ті, хто до неї безпосередньо не причетний, уже зараз можуть трохи пограти біцепсами.

«Нєпокабєлімость»

«Нєпокабєлімость»

«Драстуйте. Це газета? Є скарга». — «Давайте. Тільки коротко». — «Приходила до мене дочка Черновецького, — бабусин голос у телефонній трубці втрачає металеві нотки і переходить у жалісні схлипи, — казала: віддавай, бабо, квартиру, а сама йди жити у притулок. А я туди не піду–у–у...». — «Бабусечко, а дочка Черновецького сама особисто приходила?» — запитую я. «Не знаю. Я їй двері не відчиняла. Я нікого до себе не пускаю. І квартиру нікому не віддам. У мене племінниця є — їй віддам. Вона хороша, продукти мені носить». — «Правильно, — хвалю я. — Так і робіть. Нікого не впускайте, ні з ким не розмовляйте. Ви молодець. А будуть стукати–грюкати та набридати, дзвоніть у міліцію. Скажіть, мовляв, що я — стара людина, а мене хулігани турбують». (Нєфіг, думаю про себе, «старушатнікам», про яких уже писала «УМ», шастати по хатах та порушувати чужу приватність. Хіба не тягне на хуліганство? Зарубка у пам’яті: погортати Кримінальний кодекс...).

Вранці — мітинг, вдень — робота

Вранці — мітинг, вдень — робота

Співробітник Головного управління культури при КМДА поскаржився «Ук­раїні молодій» на своїх працедавців. Анонімно. З оглядкою через плече. За дов­гий язик і вибовкування корпоративних «таєм­ниць» його легко звільнять, ска­зав він.

Всі статті рубрики