ХРОНІКА

19.02.2009

Баскетбол

Керівництво БК «Київ» вирішило відмовитися від послуг більшості своїх легіонерів. Таке рішення прийнято після недавньої поразки «вовків» у фіналі Кубка України. З іноземців у команді залишився тільки грузинський захисник Манучар Маркоїшвілі; йому допомагатимуть догравати сезон Артур Дроздов та інші українські виконавці. Одна з причин такого ходу — фінансова ситуація, яка склалася в клубі останнім часом. Через затримку зарплати баскетболісти днями відмовилися виходити на тренування, і відмова від «дорогих» легіонерів може бути латанням дірок у бюджеті. Водночас Саша Обрадович і надалі залишатиметься тренером «вовків».

* * *

НБА. «Юта» — «Мемфіс» — 117:99 (Фесенко «Ю» —
5 хв., 2 очки).

* * *

УБЛ. Кубок. Чоловіки. 1/4 фіналу (перші матчі). «Азот» — КДПУ — 91:72, «Політехніка» — «Одеса» — 93:95, «Дніпро» — «Говерла» — 76:69.

* * *

ЖБЛ. 21–й тур. «Політехніка» — «Марель» — 72:59, «Галицька академія» — «Динамо» — 71:80.

Лідери: «Дніпро» — 36 (18 матчів), «Динамо» — 34 (19), КПУ — 31 (18)…

Теніс

Українка Ольга Савчук вибула з турніру серії WTA з призовим фондом 220 тисяч доларів, який триває в Боготі (Колумбія). У першому раунді одиночного розряду Ольга поступилася іспанці Нурії Льгостер–Вівес, «сіяній» тут четвертою, — 2:6, 0:6. Потім українка припинила виступи й у парному розряді: її дует з туркенею Сеноглу програв німецько–білоруській парі Мюллер/Акімова — 6:7, 7:5, 11:13.

Футбол

Якщо гравець збірної Англії та клубу «Лос–Анджелес гелексі» Девід Бекхем переконає керівництво своєї команди продати його до італійського «Мілана», то замість нього до США може переїхати Андрій Шевченко. «Міланісти», зацікавлені в придбанні Бекхема, міркують над можливістю «розміняти» українського форварда, який не потрапляє до основного складу «россо–нері». Ще однією кандидатурою, яка може компенсувати американцям втрату півзахисника, італійські видання називають бразильця Роналдіньйо.