Під Кабміном студенти влаштували акцію «Зашкварлет»

09:57, 01.09.2020

1 вересня студенти київських університетів та активісти влаштували акцію з вимогою відставки виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Під стінами Кабінету Міністрів зібрались десятки людей.

 

Акція відбувається в іронічному форматі шкільного дзвоника – останнього дзвоника для Шкарлета, повідомляє 24 канал.

 

Студенти провідних вищих навчальних закладів Києва вимагають відставки тимчасового очільника Міносвіти Сергія Шкарлета.

 

На їхню думку, Шкарлет з першого дня робить усе, щоб зупинити реформи освіти.

 

"Ми – представники молоді і студентства – хочемо якісної освіти. Хочемо рівного права на вступ. Хочемо займатися наукою після випуску", - мовиться у заяві організаторів акції.

 

Всіх охочих взяти участь в акції організатори закликали приносити з собою штучні квіти. "Штучні квіти для штучного міністра", – пояснили вони.

 

 

Як повідомляла УМ, Кабінет міністрів 25 червня призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і виконувачем обов'язків міністра. Однак, спочатку його кандидатуру не підтримав профільний комітет Ради.

 

30 червня біля Кабінету міністрів пройшла акція студентів і науковців, які протестували проти призначення Шкарлета в.о. міністра освіти та науки.

 

Шкарлета звинувачують у плагіаті в його наукових роботах та підозрюють у зловживаннях. Річ у тім, що Чернігівський національний технологічний університет, ректором якого був Шкарлет, купив для його потреб авто за 1,5 мільйона гривень.

 

Водночас його звинувачують у плагіаті в своїх монографіях та статтях.