47-а бригада перебуває за півкроку до повної втрати керованості

06:47, 17.07.2023
47-а бригада перебуває за півкроку до повної втрати керованості

Скандал у 47-ї бригаді йде не на користь війську та Україні. (facebook.com/47brigade)

Я не знаю суті конфлікту. Я не знаю прав Ананьєв/Маркус чи ні. Я не знаю прав чи комбриг і його заступники, чи ні.

 

Але я дивлюся на цю ситуацію дещо під іншим кутом.

 

1) Посада головного сержанта бригади — фактично ТРЕТЯ за важливістю людина у бригаді. Вище за начальника штабу бригади, для розуміння. Посада не штурмова і не бойова (ну, в класичному розумінні).

 

Посада абсолютно штабна, управлінська. Якщо головний сержант бригади бере участь у безпосередніх бойових діях (ну, якщо він насправді в них бере участь), то це швидше говорить про якийсь бій "останньої надії" та втрату керованості.

 

2) 47-а бригада зараз бере участь у наступальних діях, про це все в курсі, не таємниця ні для кого. Усередині бригади є якийсь конфлікт, який свідомо виведений у публічний простір. Тепер якась частина особового складу бригади підтримуватиме одну сторону, а якась іншу. І буде робити це публічно, тією чи іншою мірою.

 

Це означає, що зараз бригада перебуває за півкроку до повної втрати керованості. І якщо протягом найближчих 12 годин цей конфлікт не буде погашений, то бригаду треба знімати з фронту. Не винуватців, не учасників – усю бригаду! Виводити на полігон, надсилати перевірки, влаштовувати ротацію особового складу, злагодження, психологи – це кілька місяців.

 

І все це зроблено СВІДОМО, Ананьєв/Маркус не міг не знати наслідків.

Висновки я не озвучуватиму...

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрі Бутусов. Деякі думки щодо конфлікту у 47-й бригаді