Міністр аграрної політики Сольський подав у відставку через земельні оборудки

19:24, 25.04.2024
Міністр аграрної політики Сольський подав у відставку через земельні оборудки

Микола Сольський виправдовується, що йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом. (Фото з відкритих джерел)

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, який підозрюється у  заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн, подав заяву про відставку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Facebook в четвер ввечері.

 

«До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України», – повідомив спікер парламенту.

 

За його словами, заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань.

 

Нагадаємо, 23 квітня 2024 року колишнього голову аграрного комітету ВР - чинного міністра Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

 

Сам Сольський заявив, що йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратра (САП) повідомила, що прокурори клопотатимуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці, але із можливістю внесення застави у 200 млн гривень.

 

Згодом у Верховній Раді зареєстрували проєкт Постанови про звільнення Миколи Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства України.