Журналісти «України молодої» вітають колег з НСЖУ з 65-річчям

19:46, 23.04.2024
Журналісти «України молодої» вітають колег з НСЖУ з 65-річчям

Українська журналістика сильної і вільної нації виборює свій європейський вибір у горнилі війни з московським агресором. (Фото НСЖУ)

Журналісти газети «Україна молода» щиро вітають колег з Національної спілки журналістів з 65-річницею.

 

У НСЖУ слушно зазначають, що «сьогодні є хвилина для спогадів, але немає часу для святкувань» в цей важкий час випробувань для українського народу.

 

«Сьогоднішня дата — це не ностальгія за радянським минулим, а данина поваги досвіду ветеранів журналістики, на плечах яких стоїть нинішнє покоління медійників. Щоб іти вперед, потрібно пам’ятати те, що було. Але при цьому — жити сьогодні й дивитись у майбутнє, – наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Наше майбутнє — це майбутнє без «руского міра» і пережитків радянщини. Це журналістика сильної і вільної нації, яка виборює свій європейський вибір у горнилі війни з московським агресором. Тому сьогодні є хвилина для спогадів, але немає хвилини для святкувань. Відсвяткуємо — перемогу!»

 

Зауважимо, щщо шістдесят п’ять років тому розпочався відлік історії найбільшої журналістської організації нашої держави — 23–24 квітня 1959 року відбувся перший установчий з’їзд Спілки журналістів України.