Штаби у вогні: як українські військові знищили два командні пункти рашистів в окупації

17.04.2024
Штаби у вогні: як українські військові знищили два командні пункти рашистів в окупації

Занепокоєність західної спільноти пожежами на рашистських НПЗ змусила українських захисників перенаправити свій гнів на іншу ціль.
 
У перші дні тижня один за одним злетіли у повітря одразу два командні пункти кацапів.
 
І якщо врахувати ту обставину, що москалі в атаку без вказівки згори не ходять, результат обстрілу може мати позитивні наслідки. 
 
Як повідомили кримські партизани військово-патріотичного руху «Атеш», щось вогняне і гаряче у вівторок накрило будівлю, де дислокується частина 810-ї окремої бригади морської піхоти рф у Севастополі.
 
Причому вибухівка знесла другий поверх. Це дозволяє припустити, що неабияк постраждав командний пункт разом з високопоставленими рашистськими офіцерами. Повітряна тривога тривала дві години.
 
Загарбники влаштували димову завісу і підняли в небо свої літаки, аби уникнути можливих ударів по аеродромах. 
 
А днем раніше ЗСУ потужно вдарили по пункту управління росіян в окупованому Луганську.
 
«Ми знаємо, що наші Повітряні сили отримали від наших партнерів ракети SCALP та Storm Shadow, які зараз ефективно застосовуються, — повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. — У тому числі ви могли бачити одну з блискучих тонких операцій, коли наші пілоти вразили пункт управління на Луганщині».
 
Речник додав, що було ліквідовано особовий склад та техніку противника. Британські ракети він назвав «довгою рукою» для враження ворожих об’єктів на тимчасово окупованій території».
 
Тим часом у кремлівських маніяків наближається чергове побєдобєсіє, тому своїм оркам вони поставили завдання окупувати Часів Яр до 9 травня.
 
За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, рашисти намагаються прорвати оборону наших бійців західніше Бахмута, аби розчистити собі шлях до міста.
 
Задля досягнення цієї мети вони використовують чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, серед яких — розстріли.
 
«Реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога, — сказав пан Сирський. — Окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону «Новий», але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії».
 
Головком додав, що українські сили зміцнили оборону на цьому напрямку. Зокрема, посилили бригади боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.
 
Водночас окупанти щодня намагаються штурмувати позиції Сил оборони на Новопавлівському напрямку з активним використанням бронемашин. Наші бійці дають їм гідну відповідь.
 
За даними пресофіцера 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Ярослава Чепурного, з початку квітня ЗСУ знищили та пошкодили тут понад пів сотні одиниць ворожої техніки. Причому танки горять ще на підході до українських позицій. 
 
На Херсонському напрямку ворог намагається вибити підрозділи ЗСУ з плацдармів на лівобереж­жі Дніпра. Але, за даними Генштабу, наші воїни продовжують множити військові втрати окупантів, виснажуючи їхні сили.