Удар по Салтівці у Харкові: ракети влучили у землю поруч з лікарнею

09:52, 27.04.2024
Удар по Салтівці у Харкові: ракети влучили у землю поруч з лікарнею

Наразі на місці ворожого удару по Салтівці працюють усі відповідні служби. (Фото Нацполіції)

Будівлі медичного комплексу, ЛЕП та інженерні комунікації пошкоджено внаслідок ворожого удару по Салтівському району Харкова в ніч на суботу.

 

Ракети влучили у землю поряд із психіатричною лікарнею, постраждала пацієнтка.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в соцмережах.

 

За його даними, під ворожим ударом опинився медкомплекс, у корпусах якого на момент ракетного удару перебувало понад тисяча осіб - 900 пацієнтів та дві з половиною сотні персоналу.

 

 

"На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу - в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь - легкий. Щодо руйнувань - від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації", - написав мер міста.

 

Наразі на місці ворожого удару працюють усі відповідні служби.

 

Тоді як голова Харківської ОВА Олег Синєгубов інформує, що окупанти вдарили по Салтівському району Харкова. Є пошкодження цивільної нежитлової інфраструктури.

 

За даними Нацполіції, осколкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні. Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси.

 

 

За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад з ЗРК С-300. На місці влучань утворилися величезні вирви.

 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в Києві евакуювали дві лікарні, зокрема, й дитячу, через загрозу ворожого ракетного удару.