У Держдепі США радять Зеленському бути відвертішим щодо перебігу війни

18:24, 29.03.2024
У Держдепі США радять Зеленському бути відвертішим щодо перебігу війни

Зеленський не каже всієї правди про війну. (Фото Офісу президента)

Керівник Центру глобальної взаємодії США при Державному департаменті Джеймс Рубін переконаний, що президент України Володимир Зеленський має бути відвертішим щодо надання інформації перебіг війни з рф.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив в коментарі Politico.

 

На думку пана Рубіна, "інколи українська влада може чинити опір свободі інформації, яка є нормальною для нас", в той час як військові кореспонденти, навпаки, "повідомляють про речі, які не обов'язково відповідають інтересам Зеленського".

 

"Але в демократичній державі, якою, як ми сподіваємося і все частіше бачимо, стає Україна, вони можуть зрозуміти, що мати репортерів, які висвітлюють війну, навіть якщо іноді з'являються погані новини, – це набагато краще життя, ніж контрольоване середовище, в яке росія поставила весь свій народ", – наголосив представник Держдепу.

.

                                                                                                 Джеймс Рубін.

 

За його словами, кращий доступ до інформації щодо ситуації на полі бою посилить нагальну потребу України у більшій допомозі з боку її союзників.

 

Як повідомляла «УМ», саме влада, найбільше — президент, несуть відповідальність за подолання внутрішньої кризи для консолідації нації в боротьбі з російською агресією до перемоги.