Пожежа на території екопарку «Осокорки»: голова КМВА доручив терміново розібратися з НП біля озера Тягле, фото

11:05, 06.03.2024
Пожежа на території екопарку «Осокорки»: голова КМВА доручив терміново розібратися з НП біля озера Тягле, фото

Масштабну пожежу, яка сталася у Києві ввечері 5 березня на значній частині екопарку "Осокорки" Дарницького району, вогнеборцям вдалося ліквідувати. (Фото: ДСНС)

Сергій Попко, керівник Київської МВА, доручив правоохоронцям, екологам та іншим профільним службам зʼясувати причини та наслідки пожежі на території екопарку «Осокорки», яка сталась напередодні, ввечері 5 березня, у Києві біля озера Тягле.

 

Як інформує УМ, про це 6 березня повідомили в  КМВА у Телеграм.

 

За попередніми даними, вигоріло близько трьох гектарів території, зокрема і частина ландшафтного заказника «Осокорківські луки».

 

Якої саме шкоди завдав вогонь системі заповідних водно-болотних угідь, зʼясують екологи. Територія має природоохоронний статус — знищення флори та фауни там суворо заборонено. За такі дії кримінальний кодекс України передбачає штраф 8,5 млн грн або позбавлення волі на термін 3 років.

 

«Розглядатимуться всі версії, зокрема вірогідний підпал. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група Дарницького району», — зазначив Попко.

 

 

На території екопарку встановили чергування пожежних підрозділів ДСНС та розрахунку БпЛА для моніторингу можливих повторних займань.

 

Пожежа виникла 5 березня біля озера Тягле на площі приблизно трьох гектарів. Її локалізували о 23:15, а ліквідували о 23:57. Рятувальники зафіксували, що сталося загоряння сухої трави та очерету на відкритій території. Гасіння пожежі було ускладнене підтопленням підʼїзних шляхів. Крім рятувальників, до ліквідації вогню долучилися екоактивісти та небайдужі мешканці Києва.

 

Як повідомляла УМ, тонни діоксиду вуглецю в повітрі є наслідком пожеж після масованих атак на Київ.