Незаконна вирубка дерев на мільйони: на Львівщині викрили «варварів»-посадовців

11:57, 04.03.2024
Незаконна вирубка дерев на мільйони: на Львівщині викрили «варварів»-посадовців

Посадовців лісових господарств на Львівщині підозрюють у вирубці дерев на 64 мільйони гривень. (Фото: сайт ДБР)

Працівники ДБР викрили організовану злочинну групу з числа керівників низки лісових та мисливських господарств Львівської області. Зловмисники незаконно вирубали дерев на понад 64 мільйонів гривень.

 

Як інформує УМ, про це 4 березня повідомили на сайті ДБР.

 

«Організував оборудку один  з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

До складу злочинної групи входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області. Однин з них нині є депутатом районної ради.

 

Зловмисники всупереч вимогам законодавства та перевищуючи свої повноваження організували незаконні «рубки рідколісся» на території Львівської області», - сказано в повідомлені.

 

Зокрема, посадовці протизаконно включили в проєкти організації діяльності відповідних лісогосподарських підприємств проведення «рубок рідколісся». На підставі чого у 2019-2022 роках видавались лісорубні квитки на рубку цінних порід лісу. Деревина продавалась приватним підприємствам та часто вивозилась за кордон.

 

Організатору та семи учасникам злочинної групи вручені підозри у перевищенні службових повноважень та проведені незаконних рубок (ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

 

Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Слідчими вивчається можлива участь інших співучасників злочинів. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура.

 

Як повідомляла УМ, у Києві крали військовий одяг з частини й продавали за демпінговими цінами – ДБР.