На ТОТ України демографічна катастрофа - місцеве населення вимирає

11:49, 05.01.2024
На ТОТ України демографічна катастрофа - місцеве населення вимирає

На окупованій частині України велика демографічна криза, адже місцеве населення катастрофічно вимирає.

Кількість населення на окупованої частини України впродовж останніх шести років різко зменшується. Серед причин – мобілізація місцевого населення в російську армію, велика смертність та погана народжуваність.

 

Як інформує УМ, такі дані були оприлюднені в звіті "Плани російської федерації на окупованих територіях України" правозахисником, засновником "Східної правозахисної групи" Павлом Лисянським.

 

Інформацію про демографічний стан було оголошено у 2017 році – тоді окупаційна російська адміністрація повідомила, що на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей проживало близько 4 млн осіб. Після цього дані про демографію офіційно не повідомлялись. Але наприкінці 2023 року російський державний Фонд обов’язкового Медичного страхування РФ повідомив, що чисельність людей на окупованій території Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей складає 3,2 мільйона осіб.

 

Якщо припустити, що на окупованій частині півдня України проживає близько 700 тис. людей, но можна побачити, що принаймні на Донбасі кількість населення зменшилась на 1,5 млн осіб.

 

Лисянський поясняє чому так трапилося – перше це високі втрати на війни. Примусово мобілізовані прямували до передових загонів, щоб бути живим щитом", таким чином, за рахунок місцевого населення, зберігати життя солдатів ЗС Р.

 

Також варто зазначити, що на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей дуже погана медицина через відплив лікарів та медичних працівників, Згідно зі статистикою, яку наводили самі окупаційні адміністрації, кожна 81 новонароджена дитина помирала. Кількість пологів за співвідношенням 2018 та 2022 років становить - 46,8%, а зараз можна припустити цей показник став на десятки пунктів більшим.

 

"Демографічна криза на окупованих територіях України створює для Кремля низку проблем. По-перше, це неможливість реалізації намічених планів у зв’язку з тим, що на територіях відсутня необхідна кількість робочих рук. По-друге – це неможливість налагодження необхідного життя, налагодження водозабезпечення, відновлення зруйнованої інфраструктури тощо.

 

Саме тому Кремль дав команду звернутися до організацій співвітчизників в інших країнах із метою закликати громадян РФ переселятися на тимчасово окуповані території України. По суті, Кремль проводить цинічний геноцид місцевого населення, яке вимирає в масштабах подібних до Голодомору 1930 років", – зазначає Лисянський.

 

Як повідомляла УМ, Далекосяжні плани: путін хоче вирішити демографічну кризу за рахунок України.