Допоможуть навіть застарілі комплекси: для захисту АЕС потрібно більше ППО

11:51, 26.10.2023
Допоможуть навіть застарілі комплекси: для захисту АЕС потрібно більше ППО

Для захисту енергетичних об’єктів Україні потрібно більше засобів ППО.

В осінньо-зимовий період рф може зосередити свої зусилля на ураження об'єктів критичної інфраструктури, зокрема атомних електростанцій, тому їх захист є життєвою необхідністю.

 

Як інформує УМ, про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”, коментуючи спроможність ППО захистити критичну інфраструктуру від ракетних ударів рф.

 

“Ми не те що можемо - це життєва необхідність. Ми вже увійшли фактично в осінньо-зимовий період, і захист об'єктів критичної інфраструктури - це надзвичайно важлива місія, яка покладена на усі Сили оборони, не лише на Повітряні сили. Таким чином, обговорюються ці питання щодня — де і чим ми можемо посилити захист цих об'єктів”, - заявив речник.

 

Він додав, що Україні потрібно більше ППО, щоб захищати такі об'єкти.

 

"Зрозуміло, що Росія може акцентувати атаки саме туди, як це було торік, тому кожна допомога, кожен комплекс, який наданий Україні, навіть якщо він морально застарілий, то те, що нам зараз надходить, - ті ж самі Hawk чи системи, які вдалося адаптувати під американські ракети, - це все одно кількісне посилення для того, щоб захищати об'єкти критичної інфраструктури", - заявив Ігнат.

 

Напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив із командуванням Повітряних сил посилення ППО та прикриття об’єктів критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період.

 

Як повідомляла УМ, на Запорізькій АЕС є ризик підриву.