Франція вважає, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод

15:53, 21.08.2019
Франція вважає, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод

У Франції зазначили, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод для врегулювання ситуації на сході України.

 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело у французьких дипломатичних колах.

 

Так, за словами джерела, Україна у контексті реінтеграції РФ до Великої сімки «дуже важлива».

 

«Ми взяли до відома, що американці хочуть реінтегрувати її наступного року. Україна дуже важлива. У цьому контексті може знадобитися деякий прогрес», — пояснив французький дипломат.

 

Як повідомляла УМ, 19 серпня президент Франції Еммануель Макрон прийняв у своїй літній резиденції — старовинному форті Брегансон на узбережжі Середземного моря — президента Росії Володимира Путіна.

 

Переговори відбувалися за кілька днів до саміту «Великої сімки» у французькому Біарріці. З огляду на анексію Криму та інтервенцію на сході України Володимира Путіна припинили запрошувати на саміти «Великої вісімки» і вона стала «Великою сімкою». Путін заявив у Брегансоні, що йому вистачає участі у самітах «Великої двадцятки», 

 

 Трамп і Макрон домовились запросити Росію на саміт G7 в 2020 році.

 

Трамп виступив за повернення РФ в G8

 

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7) до G10, додавши в неї Росію, Індію і Китай.