Ірина Луценко розкритикувала рішення Окружного суду Києва про її виступи в Раді

18:51, 10.05.2019
Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що не погоджується з рішенням Окружного адмінсуду Києва, який визнав протиправними дії спікера парламенту з надання їй слова на засіданнях погоджувальної ради.
 
Про це Ірина Луценко написала у Facebook.
 
За її словами, вона не погоджується з рішенням суду, оскільки згідно з регламентом ВРУ і законодавством України вона може брати участь у засіданнях погоджувальної ради і обговореннях і як народний депутат, і як представник президента в парламенті.
 
"З огляду на правову природу повноважень як народного депутата України, так і представника президента України у ВРУ, вказані повноваження є взаємодоповнюючими, оскільки вони спрямовані на забезпечення представництва українського народу", - вважає Луценко.
 
Вона зазначила, що зважаючи на функціональне призначення погоджувальної ради, її робота має організовуватися у спосіб, орієнтований на максимально результативне та конструктивне формування актуального порядку денного роботи парламенту.
 
"Повноваження голови ВРУ щодо ведення засідань погоджувальної ради є дискреційними, оскільки регламент ВРУ не визначає порядок її проведення", - наголосила нардеп.
 
Луценко додала, що в регламенті Ради відсутні обмеження щодо надання спікером слова для виступу.
 
"Конституційний суд України у своїй Ухвалі від 27.06.2000 № 2-уп/2000 зробив висновок про те, що суд не має права втручатися в політичні та внутрішньоорганізаційні питання діяльності Верховної Ради України", - наголосила Луценко.