Теорія інформаційної складності: Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики

11:12, 20.10.2023
Теорія інформаційної складності: Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики

Українка Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики, яку присуджують лише одному претенденту щороку. (Фото: Факультет інформаційних технологій і математики/Facebook)

Українка Катерина Пожарська отримала міжнародну премію з математики «Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023» з математики за значний внесок у теорію інформаційної складності.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сторінці факультету інформаційних технологій і математики ВНУ ім. Лесі Українки у Facebook.

 

Цю премію присуджують щороку лише одному молодому науковцю (до 35 років) у галузі математики.

 

Катерина Пожарська є випускницею Волинський національний університет ім. Лесі Українки. Наразі вона працює науковою співробітницею відділу теорії функцій Інституту математики Національної академії наук України.

 

Також Катерина є постдокторською дослідницею у місті Хемніц (Німеччина).

 

"Команда, в якій вона працює, займається дослідженням сучасних задач теорії наближень та розробкою алгоритмів для зменшення  інформаційної складності, що знаходять застосування у машинному навчанні", – розповідають на факультеті інформаційних технологій і математики.   

 

Нагорода, яку отримала Катерина, складається з 1000 доларів та пам'ятної таблички.

 

Нагадаємо, що дещо раніше українка Марина В'язовська отримала найпрестижнішу математичну нагороду – медаль Філдса, яку вручають раз на чотири роки.

 

Як повідомляла УМ, Клаудія Голдін отримала Нобелівську премію з економіки.