Зеленський відреагував на імітацію виборів в рф: путін хоче правити довічно

22:12, 17.03.2024
Зеленський відреагував на імітацію виборів в рф: путін хоче правити довічно

путін нібито лідирує на президентських виборах без вибору. (Інфографіка ЦВК рф)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що так звані президентські вибори в рф є лише черговою імітацією для диктатора, який хоче правити довічно.

 

На його думку, у даному випадку не йдеться про легітимність, а путін має завершити свій шлях на лаві підсудних у Гаазі.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні, передає Офіс президента в неділю.

 

«Цими днями російський диктатор імітує чергові вибори. Усі в світі зрозуміли, що цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів владою і робить усе, щоб правити довічно. Немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу. Немає нікого в світі, хто був би застрахований від цього», - сказав Зеленський.

 

Він подякував кожній державі, кожному лідеру, всім міжнародним організаціям, які «називають і називатимуть ці речі своїми іменами».

 

І додав: «Все, що росія робить на окупованій території України, є злочином. За все, що зроблено російськими вбивцями в цій війні заради путінської довічної влади, має бути справедлива відплата.

 

Він боїться найбільше тільки одного – справедливості. Жодної легітимності в цієї імітації виборів немає і бути не може. Цей діяч має закінчити на лаві підсудних в Гаазі. Саме це ми маємо забезпечити, всі в світі, хто цінує життя і порядність».

 

Зауважимо, що ЦВК рф заявила, що путін нібито лідирує на президентських виборах — 87,34% виборців. Зазначається, що в країні вже обробили 40,13% голосів.

 

Пропагандистське інформагентство «РИА Новости» повідомило попередні результати й щодо інших кандидатів у президенти рф:

 

Микола Харитонов набрав 4,11%;

Владислав Даванков — 3,92%;

Леонід Слуцький — 3,06%.

У росії заявили, що на тимчасово окупованих територіях України путін нібито отримав від 88% до 95% «голосів».

 

Вибори путіна в росії відбувалися протягом 15-17 березня. «Голосування», зокрема, проводили на тимчасово окупованих територіях України.

 

МЗС України заявило, що такий «виборчий процес» є незаконним та нікчемним, а включення голосів, отриманих на тимчасово окупованих територіях України, поставить під сумнів легітимність всього результату виборів президента рф.

 

Як повідомляла "УМ", СБУ підозрює очільника виборчого штабу путіна, актора Володимира Машкова у пропаганді війни