Порошенко закликав Раду створити ТСК щодо фортифікацій та мінних полів

16:40, 14.03.2024
Порошенко закликав Раду створити ТСК щодо фортифікацій та мінних полів

Депутат Порошенко під час виступу в Раді (eurosolidarity.org)

Народний депутата та п’ятий президент Петро Порошенко закликав парламентарів у Верховній Раді нарешті проголосувати за створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо фортифікацій та мінних полів.

 

Як інформує Україна молода, про це обранець заявив під час виступу в Раді, передає  партія «Європейська Солідарність» у четвер.

 

"Парламент – це не лише для заяв. Не лише трибуна для виступів спікерів і представників наших партнерів. Парламент має свою законодавчу, контрольну і дипломатичну функцію", – нагадав Порошенко.

 

Лідер фракції «ЄС» також звернув увагу на сьогоднішнє повідомлення авторитетної міжнародної організації Інституту вивчення війни про ризики раптового прориву росіян на тлі дефіциту боєприпасів у ЗСУ.

 

«Отже, питання фортифікацій для нас - це питання життя і смерті. ... Декілька місяців керівництво Верховної Ради не ставить на голосування Тимчасову слідчу комісію по фортифікаційним спорудам і мінним полям.

 

Всі фракції парламенту, крім монобільшості, дали своїх представників у комісію. І мені це дуже нагадує ситуацію за 4-5 місяців до повномасштабного вторгнення, коли з такими ж ухмилками ви не ставили на голосування зміни до бюджету для посилення фінансування Збройних Сил», - зауважив Петро Олексійович.

 

Відтак, депутат закликав Раду проголосувати за створення ТСК, за закон про церкву та закон про захист бізнес-клімату.

 

"Поставте на голосування закон про мобілізацію з нашими поправками – силовики замість того, щоб тиснути на бізнес, мають йти на фронт", - наголосив п'ятий президент.

 

Він також нагадав президії ВР про Резолюцію Європейського парламенту від 29 лютого, яка вимагає від Верховної Ради дотримуватися правил політичного плюралізму і прав опозиції.

 

"Верховна Рада не має права нехтувати постановою Європарламенту, так само як і спікер. Не прапором в президії і не наліпками на рукаві опрацьовується перспектива євроінтеграції для українського парламенту", - підсумував Порошенко.

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський обіцяє побудувати 2 тисячі км фортифікацій у три смуги