Час грає на користь росії на фронті - президент Чехії

16:57, 09.11.2023
Час грає на користь росії на фронті - президент Чехії

Президент Чехії вважає, що переговори України з рф ймовірно розпочнуться у наступному році (novinky.cz)

Президент Чехії Петр Павел висловив думку, що з огляду на поточну ситуацію на фронті, немає підстав вважати, що Україна може мати військову перевагу. 

 

Як інформує Украіна молода, відповідну заяву він зробив на конференції "Дипломатія і безпека", повідомляє Novinky.

 

Чеський президент вважає, що час грає на користь РФ, і що переговори можуть розпочатися наступного року.

 

"Переговори можуть початися наступного року, оскільки розвиток подій не вказує на те, що українська сторона отримає військову перевагу. Час зараз грає на користь Росії, яка має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Вигравши час, вона також зможе поповнити матеріальну базу, якої їй давно не вистачало. Ми бачимо масові поставки з Північної Кореї, ми бачимо спроби обійти санкції", – сказав Павел.

 

За його словами, очевидно, що Росія намагається затягнути конфлікт. Він вважає, що вона також може вичікувати результатів президентських виборів у США наступного року.

Водночас Павел переконаний, що Захід повинен продовжувати підтримувати Україну.

 

"Ситуація не є однозначно позитивною. Позитивним для України має бути те, що ми на їхньому боці і повинні підтримувати їх у досягненні їхніх цілей. Зі свого боку, у нас немає іншого вибору, окрім як продовжувати надавати підтримку", – сказав він.

 

Як повідомляла УМ, премʼєр -міністр Чехії Петр Фіала вважає, що наразі існує загроза замороження війни в Україні. За його словами, шанси на швидке вирішення конфлікту невеликі і стають дедалі меншими, адже наслідки російської агресії численні, і вони також певною мірою сприяють нервозності, яку відчувають у Чехії.