Володимир Болєщук тимчасово очолив Тернопільську облраду замість звільненого Головка

18:18, 26.10.2023
Володимир Болєщук тимчасово очолив Тернопільську облраду замість звільненого Головка

Володимир Болєщук керував облрадою де-факто, а відтепер - де-юре. (facebook.com/Bolyeshchuk.Volodymyr)

Тернопільська обласна рада одноголосно проголосувала за звільнення з посади голови підозрюваного у корупції «свободівця» Михайла Головка.

 

На його місце тимчасово виконуючим обов’язки голови депутати обрали Володимира Болєщука, який головував на сесії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне в четвер.

 

Голосування відбулося у таємному режимі. За звільнення Головка проголосував 51 депутат.

 

Після цього начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш запропонував обв'язки голови облради тимчасово покласти на Володимира Болєщука. Проголосували "за" 49 депутатів.

 

«Сьогодні був 51 один депутат. Ми бачимо, що обласна рада дієздатна. Вона буде працювати. Депутати прийняли рішення, звільнили голову облради Михайла Головка, дали мені повноваження виконувати обов'язки, зобов'язали провести всі реєстраційні дії, я зобов'язаний виконувати волю депутатів.

 

51 голос - це є більше ніж половина, депутати сьогодні були одноголосними, вони вже втомилися від тієї невизначеності, від того корупційного скандалу, який триває від червня місяця, тому вони сьогодні прийшли і розв'язали це питання», - сказав пан Болєщук у коментарі журналістам.

 

Тоді як сам Михайло Головко, який не прийшов на сесію, вважає своє звільнення незаконним. 
 
"Те, що сьогодні, 26 жовтня, відбулося в стінах Тернопільської обласної ради, точно не можна назвати сесією.  Події ці суперечать і Конституції, і Закону про місцеве самоврядування. Оцінку їм дадуть правоохоронні органи і суди. Час покаже, хто замовник, організатор, виконавець і чому я їм так сильно заважав", - написав ексголова у соцмережах. 
 
                                                                          Головко прийшов до облради після сесії. 
 

Як повідомляла «УМ», 26 червня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали Головка на отриманні хабара. Також повідомлялося, що затримали двох заступників голови Тернопільської ВЦА − Ігоря Дем'янчука і Ігоря Гайдука. За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 млн грн.

 

Нагадаємо, 6 липня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

 

17 липня суд ухвалив рішення не задовольняти клопотання прокурора про відсторонення голови Тернопільської обласної ради. Після цього прокурори подали скаргу на це рішення.

 

Михайло Головко перебував у відпустці з 12 липня. Його обов'язки виконував перший заступник Володимир Болєщук.

 

Із 3 жовтня Михайло Головко продовжив свою відпустку до 15 листопада і повідомив депутатам, що засідання сесії відбудеться в листопаді.