Справа Артема Шила: за ексрадника Єрмака внесли 30 млн грн застави

18:56, 04.04.2024
Справа Артема Шила: за ексрадника Єрмака внесли 30 млн грн застави

Артем Шило у ВАКС. (facebook.com/antac.ua)

Застава в розмірі 30 мільйонів гривень вже сплачена як альтернатива арешту колишнього позаштатного радника глави Офісу президента, працівника СБУ Артема Шила.

 

Хто саме сплатив заставу за скандального фігуранта справи про заволодіння 94,8 мільйона гривень «Укрзалізниці», наразі невідомо.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Центр протидії корупції з посиланням на інформацію, отриману від Вищого антикорупційного суду в четвер.

 

У ЦПК зазначають, що після внесення застави Артем Шило повинен дотримуватися низки обовʼязків, зокремавінмаєздатизакордонніпаспортитаноситиелектроннийбраслет.

 

Також підозрюваному заборонили спілкуватися щодо обставин справи з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, його заступником Олегом Татаровим, міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним, віцепремʼєр-міністромОлександромКубраковимтаіншими.

 

Якщо Артем Шило порушить ці обовʼязки, тойогозаставуможутьстягнутив дохід бюджету.

 

Нагадаємо, групу осіб на чолі з Артемом Шилом підозрюють у розкраданні 95 млн грн на трансформаторах для УЗ. Про підозру у цій справі повідомлено 7 учасникам схеми.

 

Як повідомляла «УМ», вранці 4 квітня ВАКС обрав запобіжний захід ексраднику ОП Шилу у вигляді тримання під вартою до 31 травня із альтернативою застави у розмірі  30 млн грн.