Справа «Укроборонпрому»: ВАКС заочно заарештував сина Гладковського

13:57, 20.11.2023
Справа «Укроборонпрому»: ВАКС заочно заарештував сина Гладковського

Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря. (Фото з відкритих джерел)

ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою близькому родичу колишнього першого заступника секретаря РНБО.

 

Як інформує УМ, про це повідомив пресцентр САП у Фейсбуці..

 

Як зазначається, слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн, а саме особі, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України.

 

"Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

 

Прізвища фігуранта, якому обрано запобіжний захід, не називається. За даними ЗМІ, йдеться про сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря.

 

Як повідомлялося раніше, екскерівник "Укрспецекспорту" та син ексзаступника секретаря РНБО підозрюються у завданні державі 13 млн грн збитків. Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олега Гладковського Ігор ще у 2022 році виїхав за кордон нібито через службову необхідніст

 

Як повідомляла УМ, прокуратура запросила для Гладковського арешт із заставою в 100 млн гривень.