Україна має право бити по цілях у рф британською зброєю – Кемерон

10:20, 03.05.2024
Україна має право бити по цілях у рф британською зброєю – Кемерон

Кемерон спілкується з британськими військовими. (twitter.com/David_Cameron)

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон вважає, що Україна має право завдавати ударів по території росії британською зброєю.

 

Він також обіцяє три мільярди фунтів стерлінгів ($3,74 млрд) щорічної військової допомоги Україні "стільки, скільки буде потрібно".

 

Як інформує Україна молода, ці заяви пана Кемерона пролунали з нагоди його візиту до Києва в інтерв’ю агентству Reuters 3 травня.

 

За словами британського міністра, частина допомоги надходить під час його візиту.

 

«Ми щойно спустошили все, що могли, в тому, що стосується надання обладнання», – сказав він.

 

На його думку, Україна має право використовувати зброю, надану Британією, аби завдавати ударів по цілях на території росії, і рішення щодо цього має ухвалювати Київ:

 

«Україна має таке право. Так само, як росія завдає удару всередині України, цілком зрозуміло, чому Україна відчуває потребу забезпечити свій захист», - сказав пан Кемерон.

 

Водночас, Офіс президента повідомляє, що Кемерон під час візиту до Києва зустрівся з лавою держави Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

 

Зокрема, президент України подякував уряду Великої Британії за найбільший пакет оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів, про який оголосили минулого тижня.

 

Зеленський наголосив: важливо, щоб озброєння, передбачене пакетом підтримки, надійшло якомога швидше, передусім бронетехніка, боєприпаси і ракети різних типів.

 

Як повідомляла «УМ», Кемерон очолював Велику Британію у 2010 та 2016 роках як прем'єр-міністр і лише кілька місяців тому повернувся у політику в статусі лави МЗС.

 

Як повідомляла "УМ", Кемерон здійснив свій перший робочий візит за кордон на цій посаді саме до України у лстопаді 2023 року