У Палаці спорту — Шогакукай вечорами...

25.10.2006

      Кіокушин-кан-карате — повноконтактний різновид цього виду спорту — створив Сосай Масутацу Ояма. З-поміж інших східних єдиноборств  вирізняється в тому числі своєю духовністю, оскільки, за словами майстрів, базується не стільки на володінні ударною технікою, а на виховній системі характеру особистості. Не дивно, що прихильниками кіокушин-кан стали люди в різних країнах, незалежно від віку, віросповідання та раси.

      Цікаво, що, за методикою навчання першої організації Шогакукай, перевага віддавалася не зароблянню грошей і комерційним турнірам, чим не гребують інші iнструктори з карате, а суто тренуванню висококваліфікованих бійців.

      Зараз міжнародну громадську організацію очолив Канчо Рояму Хацуо, який у ранзі заступника Оями свого часу чимало зробив для збiльшення кiлькостi представництв кіокушин-кан у всьому світі. Рояму Хацуо, якого ще називають «останнім самураєм», 27-28 жовтня перебуватиме в Києві й буде головним суддею першого чемпіонату Європи. Легендарний каратист, володар дев'ятого дану, до цього вже двічі відвідував українську столицю — у 1990 та 1997 роках. Але проведення континентальної першості нашій країні він довірив не через приємні спогади про минулі візити, а просто визнавши наше лідерство в Європі в організаційних питаннях.

      Як розповів на прес-конференції президент української Федерації кіокушин-кан Шогакукай-карате Едуард Єрьоменко, наша громадська організація зареєстрована Мін'юстом 16 січня 2004 року і діє у контакті з профільним міністерством. За цей час наші спортсмени досягли вже певних результатів на міжнародній арені, тож у Палаці спорту ми будемо не лише гостинними господарями, а й реальними претендентами на нагороди. Скажімо, Євген Чикаленко, який свого часу став володарем Кубка націй, одержав тоді з рук Роями Хацуо спеціальний приз за найліпшу техніку у світі. А серед жінок наші сподівання будуть пов'язані з чемпіонкою світу та Європи Ольгою Юрченко, котра виступатиме в абсолютній категорії (понад 65 кг).

      Загалом нагороди чемпіонату виборюватимуть представники 24 країн. Найбільше ж організаторів здивували росіяни, які везуть у Київ «десант» у кількості 90 чоловік.

      Трансляцiю чемпiонату можна буде побачити на Першому нацiональному.