ХРОНІКА

30.09.2006
Футбол

      Головний тренер збірної України Олег Блохін назвав список гравців, викликаних для підготовки до відбіркових матчів чемпіонату Європи проти команд Італії й Шотландії (7 і 11 жовтня). Серед 23 футболістів звертає на себе увагу поява новачка — захисника київського «Арсеналу» й молодіжної збірної Олександра Романчука, а також виклик оборонця «Дніпра» Богдана Шершуна, на якого Блохін тривалий час не звертав увагу. У переліку значаться три воротарі: Шовковський, Кернозенко, Шуст. Найбільше представництво у збірній має «Шахтар» — сім гравців.

Боротьба

      У четвер скарбничка збірної України на чемпіонаті світу у китайському Гуанчжоу не поповнилася. Наші представники у вільній боротьбі припинили боротьбу на чвертьфінальній стадії. Василь Тесминецький (категорія до 96 кг) поступився білорусу Русланові Шеїхову, а Наталія Пулковська (48 кг) — італійці Де Паола.

Баскетбол

      У Південному почався турнір пам'яті видатного радянського тренера Олександра Гомельського, в якому беруть участь по дві російські й українські команди. У перших зустрічах місцевий «Хімік» здолав «Київ» із рахунком 89:83, а казанський «Унікс» переміг московське «Динамо» лише після двох додаткових п'ятихвилинок — 115:107.