«Слуги народу» знесли своїх однопартійців з посад голів Харківської ОДА і облради

20.08.2021

У четвер, 19 серпня, депутати відправили таємним голосуванням у відставку голову Харківської облради Артура Товмасяна, якого підозрюють в отриманні хабара на суму 1 050 000 гривень.

 

За даними слідства, ці гроші йому пообіцяв сплатити керівник одного з комунальних підприємств міста, аби залишитися на своїй посаді.

 

Підозрюваний пообіцяв довести свою непричетність до корупційної схеми і добровільно склав свої повноваження.


Наразі на посаду голови облради претендує лише представниця «Слуг народу» Тетяна Єгорова-Луценко, оскільки інші фракції своїх кандидатів не висували.

 

За попередніми даними, її готові підтримати представники блоку «Успішний Харків» та ОПЗЖ. Водночас депутати від «Європейської Солідарності», найвірогідніше, за її кандидатуру не проголосують.


Цікаво, що недавно свого крісла позбулася і Айна Тимчук, яка з осені минулого року очолювала Харківську облдержадміністрацію.

 

Це рішення у Кабміні ухвалили після кількох гучних скандалів, що поставили під сумнів репутацію представниці партії влади. Віднедавна обов’язки керівника області виконує колишній співробітник СБУ Олександр Скакун.

 

«Ми на порозі політичного іспиту. Це факт, — прокоментував кадрову кризу в керівництві області він. — Наразі ми знаємо, що складає повноваження голова обласної ради, в області призначено тимчасового виконувача обов’язків голови Харківської обласної адміністрації, наразі ми маємо виконувача обов’язків мера. Таким чином політична ситуація у нашій прифронтовій області, як у 2014 році, я вважаю, не є стабільною. Як офіцер Служби безпеки України хочу звернути увагу, що це дуже небезпечні чинники для можливої дестабілізації ситуації в регіоні. Особливо під час гібридної війни з РФ».