«Ворскла» провалилась у Лізі конференцій, а «Шахтар» перед стартом в ЛЧ розгромив «Львів»

03.08.2021
«Ворскла» провалилась у Лізі конференцій, а «Шахтар» перед стартом в ЛЧ розгромив «Львів»

Новачок «Динамо» Владислав Кулач уже встиг дебютувати за киян. (Фото з сайту «Динамо».)

Новий сезон потроху набирає обертів: у Прем’єр-лізі зіграли два тури, а Україна вже встигла втратити свого першого представника у єврокубках — Лігу конференцій залишила полтавська «Ворскла».


Полтавчани в домашньому матчі-відповіді другого відбіркового раунду третього за рангом євротурніру проти фінського «КуПСа» наступили на ті ж граблі: знову вели в рахунку, знову пропустили у компенсований час і знову зіграли 2:2 за підсумками 90 хвилин.

 

Проте в овертаймі підопічні Максимова залишились удесятьох, і фіни таки скористались кількісною перевагою, забивши втретє. Таким чином, дебют «Ворскли» у ЛК завершився провалом.


Після такої болючої та несподіваної поразки команда, за словами тренера Юрія Максимова, потрапила до психологічної ями, тому налаштовувалась на перемогу вже в чемпіонаті. І полтавчанам вдалося скористатись помилками менш досвідченого «Руху»: перемога «на класі» 2:0.


«Перемогли у «Руху» — значить все нормально. Команда після поразки «КуПСу» потрапила до психологічної ями, тому треба було вигравати, щоб підняти бойовий дух. Рухаємось далі», — резюмував наставник «зелено-білих».


Другим серед українських клубів почне свої виступи у єврокубках донецький «Шахтар» — уже цього вівторка у третьому раунді відбору ЛЧ проти бельгійського «Генка».

 

Перед візитом до Бельгії «гірники» розім’ялись зі «Львовом»: підопічні де Дзербі здобули впевнену перемогу за рахунком, але всі три голи забили вже наприкінці матчу.

 

У другому поєдинку поспіль відзначився африканський форвард Ласіна Траоре, крім цього, дебютним голом за «Шахтар» заявив про себе бразильський новачок Педріньйо.

 

«Знали, що суперник діятиме закрито, тільки на контратаках. Ще в першому таймі ми заслужили забити гол. У перші секунди обох таймів допустили помилки. А загалом провели дуже і дуже хороший матч», — сказав де Дзербі.


Третім у євротурнірі стартує «Колос»: четвертій команді минулого чемпіонату в четвер у рамках третього кола відбору ЛК протистоятиме «Шахтар» із Караганди. Перед прийомом гостей.


Через брак концентрації «Ворскла» швидко вибула з єврокубків.
Фото з сайту football.ua.


із Казахстану ковалівці мінімально здолали «Металіст-1925», здобувши першу перемогу в сезоні.


Нарешті розпочав сезон чинний чемпіон — київське «Динамо», яке почне боротьбу в ЛЧ одразу з групи.

 

Столична команда минулого тижня, як і очікувалось, офіційно оголосила про підписання контракту з Владиславом Кулачем: найкращий бомбардир попереднього розіграшу УПЛ після двох зборів уклав iз киянами дворічний контракт.

 

Але, попри наявність у складі одразу чотирьох центр­форвардів, наставник чемпіонів Мірча Луческу вирішив випустити у старті на матч iз «Вересом» на цю позицію хавбека Дениса Гармаша.


І, як показав матч, це рішення було абсолютно правильним. Кияни уже до шостої хвилини забили двічі, а один із голів був якраз на рахунку Дениса. Після двох м’ячів на старті «біло-сині» упевнено довели гру до розгромної перемоги. Кулач дебютував, проте результативними діями не відзначився.


До речі, Луческу, який минулого тижня відсвяткував 76-й день народження, спостерігав за своїми підопічними не з тренерської лавки, а з VIP-ложі через застуду.


А тренер дебютанта УПЛ «Вереса» Юрій Вірт визнав, що команді поки важко грати з клубами рівня «Динамо», але додав, що все тільки починається.


«Верес» — хороша команда, яку очолює досвідчений тренер. Знає концепцію гри Луческу, з яким працював. «Верес» ще попсує нерви багатьом командам, коли набере форму», — у свою чергу похвалив суперника президент київського клубу Ігор Суркіс.


Не обійшлося минулого уїк-енду і без сенсацій: «Минай», який в останній момент зібрав гравців для заявки на сезон (підписав, у тому числі, Євгена Селезньова), доволі несподівано обіграв «Олександрію», котра перед цим переграла ще одного учасника єврокубків «Зорю».


У розпал літа українські клуби не припиняють роботи на трансферному ринку. Так, ЗМІ приписують «Шахтарю» інтерес до захисника португальської «Бенфіки» Алекса Грімальдо. Також медіа то продають у Серію А, то залишають в Україні форварда «Динамо» Владислава Супрягу.


Стартувала боротьба і в Першій лізі. Поки в суперечці за еліту лідирують харківський «Металіст» і «Кривбас», котрі в міжсезоння чи не найактивніше підсилювались, у тому числі й гравцями з досвідом гри в УПЛ.

ТАБЛО

Прем’єр-ліга. 2-й тур. «Львів» — «Шахтар» — 0:3 (Л. Траоре, 73; Дентіньйо, 85; Педріньйо, 90+5), «Колос» — «Металіст-1925» — 1:0 (Д. Костишин, 72), «Минай» — «Олександрія» — 1:0 (О. Вишневський, 90), «Чорноморець» — «Дніпро-1» — 0:3 (Піхальонок, 40; Дубко, 51 (у свої ворота); Адамюк, 61), «Маріуполь» — «Десна» — 1:2 (Кулаков, 65 — Будківський, 71; Безбородько, 90+2), «Динамо» — «Верес» — 4:0 (Попов, 4; Гармаш, 6; Тимчик, 42; Циганков, 86 (пен.)), «Ворскла» — «Рух» — 2:0 (Скляр, 42; Степанюк, 60).