В Умані чиновники підробили документи і продали хасидам 8 гектарів

16.07.2021
В Умані чиновники підробили документи і продали хасидам 8 гектарів

Знайомтеся: нові «українські» латифундисти. (Фото з сайту amazing-ukraine.com.)

На Черкащині слідчі обласної поліції спільно з  працівниками СБУ та обласної прокуратури припинили діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входили державні службовці та колишні співробітники правоохоронних органів.


Як повідомили «УМ» у черкаській  обласній поліції, угруповання діяло в Умані протягом останніх чотирьох років.

 

Ділки, використовуючи бланки органів державної влади, підробляли рішення органів місцевого само­врядування, інші документи та незаконно реєстрували право власності на земельні ділянки в межах історико-культурного центру Єврейської общини.


«Надалі землі реалізовувалися членам релігійної спільноти хасидів для будівництва готелів, що використовуються під час паломництва. Було привласнено близько восьми гектарів землі в місті Умань та Уманському районі на загальну суму понад 10 мільйонів гривень», — розповідають у поліції Черкаської області.


Наразі земельним фігурантам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачено ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), п. 2 ч. 3 ст. 365 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Триває слідство.