Коктейль iз Жукова і бегемотів: як Терехов і Добкін воюють за крісло мера Харкова

18.06.2021
Коктейль iз Жукова і бегемотів: як Терехов і Добкін воюють за крісло мера Харкова

Терехов і Добкін увійшли у передвиборчий клінч.

Харківський окружний адміністративний суд знову перейменував проспект генерала Григоренка, повернувши йому назву маршала Жукова.

 

Причому стара набридла «пісня» несподівано зазвучала на новий лад, оскільки фахівці юридичного департаменту міськради знайшли для цього формальний привід.


 У своєму поясненні вони повідомили, що підставою для оскарження топонімічної постанови стали неточності з її ухвалою.

 

Зокрема, був порушений порядок проведення громадського обговорення подібної зміни і не було обнародувано проєкт відповідного розпорядження.

 

Суд визнав ці доводи слушними, тому позов міськради, що оскаржувала рішення облдержадміністрації від 17 травня 2016 року, був задоволений.


У свою чергу управлінці ХОДА вже заявили про свій намір подати апеляцію, тому без сумніву затяжна «жукініана» стане однією з найгарячіших тем осінніх виборів мера.

 

Експлуатуватиме цю дискусію нинішній секретар міськради Ігор Терехов, який, судячи з передвиборчої риторики, робить ставку на проросійський і ностальгуючий за СРСР електорат.

 

Він вже заявив, що пам’ятник Жукову як стояв у Харкові, так і стоятиме, після чого й з’явився відповідний позов в адмінсуді.


Цей гучний хід конем не залишився без уваги головного суперника Терехова — Михайла Добкіна, який «топчеться» на тому ж електоральному полі.

 

Вочевидь, аби й собі заробити бали, він днями кинув густу тінь на репутацію конкурента фактами про фінансові оборудки, пов’язані з реконструкцією місцевого зоопарку.

 

Як стало відомо, мерія з державного бюджету готова виділити ще майже 90 мільйонів гривень на будівництво приміщення для бегемотів.

 

І оскільки минулого року на цей же об’єкт з міської казни вже перераховували 64,4 мільйона гривень, то бегемотник модернізованого звіринця викликав асоціацію з золотою кліткою. Даний факт і використав у своїй боротьбі з опонентом Михайло Добкін.

 

«У нашому місті краще бути бегемотом, жирафом або хоча б яким-небудь сусликом, аніж народитися корінним харків’янином, — прокоментував ситуацію він у соцмережах. — Я тварин люблю, але аж ніяк не тоді, коли вони при владі у нашому Харкові».  


Команда Ігоря Терехова з відповіддю не забарилася, нагадавши зі своїх медійних ресурсів про справу так званих «земельних кооперативів», яку колись починав гучно розслідувати ексгенпрокурор Юрій Луценко.

 

І хоча справу так і не довели до вироку, пляма на чиновницькому мундирі Добкіна таки залишилася. Словом, осінь у Харкові обіцяє бути гарячою. Шкода тільки, що проукраїнські політичні сили і досі не обрали єдиного кандидата для протистояння цим «міцним господарникам».