«Маємо грати лише на перемогу»: збірна України розраховує перемогти на Євро-2020 Північну Македонію

16.06.2021
«Маємо грати лише на перемогу»: збірна України розраховує перемогти на Євро-2020 Північну Македонію

Маючи тотальну перевагу над шведами, збірній Іспанії не вдалося здобути переможних очок на старті ЧЄ-2020. (Фото з сайту ua-football.com)

Змагальний темп на футбольному чемпіонаті Європи такий, що грати поєдинки доводиться на одному диханні.

 

Обов’язкове випробувальне навантаження для всіх його учасників — три матчі групового етапу, котрі потрібно зіграти за дев’ять днів.

 

Після гри в Амстердамі проти місцевої команди збірна України повернулася до Бухареста й узялася цілеспрямовано готуватися до матчу з Північною Македонією.

 

«Маємо грати лише на перемогу», — кажуть підопічні Андрія Шевченка, розуміючи важливість цього поєдинку.


Завершивши без залікових балів гру проти Нідерландів, подальші очкові втрати ще більше віддалятимуть «синьо-жовтих» від їхньої мети. І нехай з групи можна буде вийти навіть iз третього місця, проте для потрапляння до числа чотирьох кращих «третіх» збірних життєво необхідні залікові бали.


У своєму програному на старті Євро-2020 поєдинку македонці пропустили від австріяків три м’ячі. Вочевидь, можливість вразити ворота балканців матимуть й гравці збірної України.

 

У поєдинку з потужними Нідерландами вони показали, що володіють хорошим атакувальним потенціалом. Завдяки тим результативним діям «синьо-жовтим» удалося перервати рекордну для команди-учасниці Євро серію без голів, яка тривала п’ять поєдинків.


За словами захисника «синьо-жовтих» Олександра Караваєва, в процесі підготовки до важливої зустрічі з Північною Македонією голи Ярмоленка та Яремчука у ворота «помаранчевих» додають позитиву українській збірній, котра загалом болісно пережила втрачений у першому турі шанс на нічию.


Гра проти Нідерландів відібрала в підопічних Шевченка чимало фізичних та емоційних сил, тож саме якість відновного процесу та успішна кадрова ротація, без сумніву, матимуть визначальне значення для вирішення українськими збірниками своїх турнірних завдань на Євро-2020.


Тим часом поєдинки першого туру зіграли й команди групи Е. І, що цікаво, в кожному з них було зафіксовано вельми цікавий результат.

 

Так, збірна Польщі, маючи в своєму складі володаря «Золотої бутси» за підсумками сезону-2020/2021 Роберта Левандовського, програла Словаччині — 1:2.

 

А в іншому поєдинку цього квартету іспанці, показавши феноменальний відсоток володіння м’ячем, задовольнилися лише нічиєю в протистоянні зі шведами.


У цілому, підопічні Луїса Енріке володіли м’ячем 85,1% ігрового часу (новий рекорд чемпіонатів Європи), однак це не завадило скандинавам зберегти «сухими» свої володіння.

 

Хоча наставник «Червоної фурії» мусив визнати: його команду підвела реалізація. «Нічия залишила гіркі відчуття, прошу вибачення у футболістів i вболівальників. У цей вечір ми повинні були вигравати», — зазначив Енріке.


Вочевидь якість реалізації матиме ключове значення й у поєдинку України та Північної Македонії. Добре знаючи манеру гри команди Шевченка, суперник навряд чи надасть «синьо-жовтим» багато ігрового простору біля своїх воріт.

 

Однак думається, що голеві шанси в «синьо-жовтих» обов’язково будуть. Питання лише — в їхній реалізації.

ТАБЛО

Чемпіонат Європи. 1-й тур. Група Е. Польща — Словаччина — 1:2 (Лінетті, 46 — Щенсни, 18 (у свої ворота); Шкріньяк, 69; вилучення: Крихов’як, 62 (П)), Іспанія — Швеція — 0:0.