КПВВ «Чаплинка» на адмінкордоні з Кримом закриють на два тижні

04.06.2021

У понеділок, 7 червня 2021 року, прикордонники тимчасово заблокують в’їзд на територію анексованого півострова Крим у Чаплинському районі Херсонської області.

 

Заходи обмежувального характеру вирішили ввести у зв’язку з сезонними ремонтними роботами, які проводять iз метою благоустрою території та інфраструктури прикордонної зони на півдні України.


У найближчі 14 днів значно зросте навантаження на контрольно-пропускні пункти в’їзду-виїзду «Чонгар» та «Каланчак», які працюватимуть без змін у своїх штатних режимах.

 

Передбачається, що з початком сезону відпусток пасажиропотік у бік півострова Крим зросте у кілька разів, причому найактивнiше туристи перетинають адміністративний кордон через КПВВ «Чонгар».

 

За даними Держприкордонслужби, цей пункт здатний пропускати до 4 тисяч пішоходів та близько 800 транспортних засобів, тому ніяких черг бути не повинно.


Як розповів начальник пресслужби Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов, під час коронавірусного карантину прикордонники проводили температурний скринінг усіх громадян, що прямують на материкову частину України, опитували мандрівників про стан їхнього здоров’я.

 

Попри складну епідеміологічну ситуацію, вдалося повністю модернізувати інфраструктуру КПВВ «Каланчак», створивши на території місцевої сервісної зони сучасний Центр надання адміністративних послуг.

 

Після реконструкції тут створено все необхідне для комфортного перетину громадянами адмінкордону: є туалети, обігрівачі, а також усі належні умови для несення служби, теплі робочі місця та комфортна обстановка.

 

Якщо раніше людей реєстрували на відкритій місцевості, на майданчику, який продувався всіма степовими вітрами, то зараз — у теплому відремонтованому приміщенні.


Нагадаємо, роботи з благоустрою контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на територію півострова Крим через адміністративний кордон у Херсонській області завершили на початку 2020 року, під їх реалізацію з бюджету України виділили понад 100 мільйонів гривень.


За словами ексголови Херсонської ОДА Юрія Гусєва, пункти пропуску «Чонгар» та «Каланчак» облаштовані як тимчасові споруди. Адже тимчасово окупований Крим обов’язково повернеться до складу України.


Згідно з соціологічним дослідженням, кримчани найчастіше перетинають адміністративний кордон iз метою відвідування родичів, а також оформлення документів (реєстрація шлюбу, отримання свідоцтва про народження, різні нотаріальні послуги).


Досить велика кількість жителів Криму відвідують південь України з метою отримання якісної медичної допомоги, закупівлі медикаментів i недорогих продуктів харчування.