Відчуй весняний аромат: добірка рецептів запашних страв із сезонних продуктів
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Домашнє морозиво найкорисніше.
Для багатьох людей морозиво — це смак дитинства.
Заморожений десерт, який полюбляють всі та від якого неможливо відмовитися в спекотну пору року.
Вершкове, ванільне, шоколадне, фісташкове, фруктове — ось він, смак дитинства!
Сьогодні морозиво можна купити в кожному магазині. Та якщо ви хочете насолодитися справді смачним та якісним замороженим десертом, приготуйте його самостійно.
Для приготування ванільного морозива нам потрібно: 250 мл вершків (33%), 250 мл молока (3,2%), 2 жовтки, 120 г цукру, ваніль.
У миску з вершками додайте молоко та ваніль. Прогрійте на вогні, але не доводьте до кипіння. В іншій мисці змішайте цукор з яйцями та злегка збийте вінчиком.
Візьміть каструльку та змішайте тепле молоко з яйцями. Далі поставте суміш на маленький вогонь і не забувайте постійно помішувати.
З часом суміш має густішати, це означає, що потрібно каструльку зняти з вогню та дати охолонути. Перелийте морозиво в лоток та залиште його в морозилці на 6-8 годин.
Якщо ж ви полюбляєте шоколадне морозиво, то вам потрібно: 4 яйця, 140 г цукрової пудри, 0,4 л вершків (30-33%), 150 г молочного або чорного шоколаду, пачка ванільного цукру.
Спочатку потрібно розтопити шоколад на водяній бані. Далі в окремі мисочки відділити жовтки від білків. Жовтки добре збийте міксером, а білки поставте в холодильник.
До шоколаду додайте збиті жовтки та добре перемішайте суміш.
Дістаньте білки з холодильника, додайте до них цукор та добре збийте міксером. Маємо отримати пишну піну.
Наступний крок: змішайте всі інгредієнти та добре збийте вінчиком.
Потім додайте вершки та перемішайте, зберігаючи при цьому пишність маси. Перелийте морозиво в лоток i залиште його в морозилці на 6-8 годин.
Нехай смакує!
Карина ФУДРИК
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Грузинська кухня має давню й багату історію, на становлення якої впливали і природні особливості, і різноманіття релігій, що існують на цій невеликій території. >>
Пироги — це справжнє кулінарне мистецтво. >>
Розпочалася Масниця, або, як її ще називають у народі, Колодій, Сиропуст, Масляна, Сирний тиждень. >>
Ольга Мартиновська — відома українська шеф-кухарка з Миколаєва, переможниця «МастерШеф-3» і суддя цього телепроєкту. >>
Передвесняний період — пора активного поширення інфекційно-вірусних захворювань: >>