Смертельний репортаж: у Полтаві попрощалися із загиблими журналістами НТН

18.05.2021
Смертельний репортаж: у Полтаві попрощалися із загиблими журналістами НТН

Володимир Непийпиво й Костянтин Худолій працювали в тандемі майже два десятки років.

Кореспондент Володимир Непийпиво й оператор Костянтин Худолій, котрі працювали в тандемі майже два десятки років, не повернулися зі свого останнього відрядження.


Минулої суботи, 15 травня, не менше двох сотень полтавців, більшість з яких — працівники мас­медіа, зібралися біля обласного моргу, щоб віддати останню шану талановитим журналістам Володимиру Непийпиву та Костянтину Худолію, котрі загинули в дорожньо-транспортній пригоді.


Того трагічного 13 травня Володимир iз Костею працювали на зйомках сюжету в одному з сіл Кобеляцької громади. Уже ввечері у програмі «Свідок» мав вийти їхній репортаж про небайдужих громадян, які самотужки затримали крадія — мешканця Київщини, котрий під приводом напитися води зайшов до одинокої пенсіонерки й поцупив у неї 3 тисячі гривень.

Інформація про цей випадок не проходила в поліцейських зведеннях — Володя, як часто бувало, дізнався про нього напредодні з власних джерел і не відкладаючи в довгий

ящик разом зі своїм напарником вирушив у відрядження. Причому, згадувала його редакторка з Києва, з якою Володимир погоджував тему, він вибирав між двома завданнями, і цьому надав перевагу.

 

«Це буде класний, позитивний сюжет!» — було його аргументом.


Відзнявши матеріал у селі, Володимир і Костянтин поверталися до Кобеляк, щоб записати коментар когось із працівників поліції. За кермом власної «Тойоти Короли» сидів Володимир Непийпиво. Костянтин Худолій зайняв заднє пасажирське місце.

 

Вони рухалися по новій, ще не зданій в експлуатацію, бетонній автодорозі Решетилівка — Дніпро. Поблизу села Гайове водій «Тойоти» мав зробити розворот, і в цей час вантажівка «Вольво» з причепом, що їхала по зустрічній смузі, попри великий гальмівний шлях, врізалася у лівий бік легковика, не залишивши журналістам шансів на життя. Їхня смерть була миттєвою. Це сталося близько 12:00.


Місце, на якому загинула знімальна группа НТН, люди вже встигли назвати «перехрестям смерті». Буквально за три дні до цього там загинув у ДТП водій мікроавтобуса, а перед цим iз мікроавтобусом зіткнулася вантажівка. Водії кажуть, там небезпечний поворот: не встановлено жодного попереджувального знака й поганий огляд ділянки траси.


Та в причинах й обставинах смертельної ДТП належить розібратися слідству. Як повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Полтавській області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 3 статті 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох і більше людей») Кримінального кодексу України.


Хай там як, Володимир Непийпиво та Костянтин Худолій, які працювали в тандемі близько двох десятків років, разом і загинули. Володимиру (він був родом iз Решетилівщини) восени виповнилося лише 49, Костянтин не дожив кілька днів до 61-го.

 

Вони не просто жили, а горіли роботою. Це була знімальна група Полтавщини. За резонансним матеріалом вони готові були їхати хоч на край землі. Працювали без вихідних і свят. Їхні сюжети набирали сотні тисяч переглядів.

 

До виїзду у відрядження, яке стало останнім, Костя розмістив на свій сторінці у фейсбуцi відеорепортаж iз Решетилівки, знятий за день до цього. До речі, понад рік тому він переніс серйозну операцію на серці, довго відновлювався, і тоді Володя виконував одночасно журналістську й операторську роботу.

 

Володимир і Костянтин тривалий час працювали разом власкорами в Полтавській області на УТ-1, а останні три роки — на НТН, висвітлюючи найрезонансніші події Полтавщини. Останню з них вони створили самі.


«Якщо ми знімали щось разом, то день не обходився без жартів від Вови і красивих фотографій Кості... У Володі, здається, ніколи не було поганого настрою. Нервувався — так. Дуже нервувався — іноді так. Постійно заклопотаний — так. Але при цьому завжди усміхався і жартував. Костя ніколи не казав чогось необдуманого. Говорив тільки по суті. Решту часу споглядав кадр для зйомки або фотографії. Завжди з блиском в очах показував свої світлини. Скільки б при цьому Вова не кричав йому на вухо, що сюжет на сьогодні й немає часу на фотки.

 

Ці двоє — вогонь і вода. Дві абсолютно різні стихії. Нескінченний кіпіш Володі й виваженість у словах, діях Кості. Близько двадцяти років працювали спільно! Мабуть, піти нарізно вони вже не могли. Але хто думав, що це станеться так рано... Красивих краєвидів тобі там, Костянтине Худолію. А тобі, Володимире Непийпиво, побажала б нарешті спокою. Але, мабуть, спокою тепер там не буде ні в кого. Ти цього не допустиш!» — написала про колег у фейбуці кореспондентка «Надзвичайних новин» (канал ICTV) Ірина Соляник, яка досить часто зі своїм оператором виїжджа­ла у відрядження разом зі знімальною групою «Свідка».

 

Того фатального дня в Ірини та Миколи були інші плани. А може, і не в них, а в Бога...