Із сиром пироги: випічка від письменниці Тетяни Череп-Пероганич

12.05.2021
Із сиром пироги: випічка  від письменниці Тетяни Череп-Пероганич

«Швидкі» пиріжки: мінімум клопоту, максимум насолоди.

Цей рецепт смачних пиріжків із сиром буквально вчора виклала на своїй сторінці у фейсбуці письменниця і поетеса Тетяна Череп-Пероганич. А ми з дозволу авторки вирішили поділитися ним і з читачами «України молодої».


«Цей рецепт тіста і швидкий, і смачний, — розповідає пані Тетяна. — Незважаючи на те, що тісту треба підходити, процес приготування займає зовсім мало часу. А пиріжечки вдаються пухкими і довго не черствіють».


Отже, нам знадобиться: пів склянки води, стільки ж олії та стільки ж цукру. Перемішати та довести до кипіння і охолодити. Треба, щоб суміш була ледь тепла, але не гаряча, наголошує пані Тетяна.

 

Додати 100 г дріжджів («живих», не сухих) і 4 склянки борошна. Замісити тісто і дати підійти в теплому місці (чекаємо недовго, як тільки збільшиться вдвічі — можна братися до роботи).


«Я пекла пиріжки з сиром. Для цього перетираю домашній сир із цукром, яйцем та ваніллю. Пропорції не скажу — все роблю на око, за смаком, — каже господиня. — Але покласти в пиріжки можна будь-яку начинку — хто що любить. Тісто універсальне, годиться як для солодкої випічки, так і для солоної — з капустою теж вийде смачно».


Зверху пиріжки змащуємо жовтком, збитим із цукром. Та ставимо в духовку. Щойно зарум’яняться, а по квартирі розповзуться смачні аромати — пиріжки готові. Смакуйте на здоров’я!