На Черкащині небайдужі люди створили новий сквер на місці закиданого сміттям чагарника

07.05.2021
На Черкащині небайдужі люди створили новий сквер на місці закиданого сміттям чагарника

В Балаклеї облаштували чудовий сквер. (Фото автора.)

На Черкащині, в селі Балаклея, занедбану місцину небайдужі люди недавно перетворили на чудовий сквер.

 

Тож тепер на місці хащів i сміттєзвалища прокладено доріжки, посіяно траву та посаджено молоді деревця — липи, черешні плакучої форми, горобина, береза, клен i кулевидна акація.

 

Добру справу для цього села зробили за ініціативи місцевої групи компаній «Агро-Рось», підтримки Смілянського лісгоспу та депутатів сільської ради від Всеукраїнського об’єднання «Черкащани».


«Сквер розташовано по вулиці Філатова. Щодня тут проходить чимало людей і кожного разу в очі впадало занедбане місце. Керівництво ГК «Агро-Рось» вирішило спочатку розчистити територію та зрізати «аварійні» дерева, пізніше з’явилася ідея створити тут рекреаційну зону для місцевих жителів та наших працівників», — розповідає «Україні молодій» Костянтин Остроушко, головний інженер одного з підрозділів «Агро-Росі», депутат Балаклеївської ОТГ.

 

Пан Костянтин каже, що насправді тут було багато роботи — працювала не одна одиниця техніки, довелося привезти близько 60 вантажівок землі та вивезти чимало сміття. Проте, зазначає він, «ми впевнені, що робимо гарну справу на роки, і новий сквер буде тішити не одне покоління жителів Балаклеї та гостей цього села».


«Наш лісгосп радо підтримує будь-які акції, покликані зробити наш край кращим, тому ми відразу відгукнулися на ініціативу місцевого бізнесу», — додає Денис Івлєв, головний лісничий Смілянського лісгоспу та місцевий депутат. За його словами, лісівники спланували сквер та висадили близько 40 дерев, які стануть окрасою цього місця.

 

Тож пан Денис вірить, що подібні приклади співпраці стануть традиційними і знайдуть відгук серед місцевих жителів та представників влади, адже зусилля сьогоднішнього дня матимуть чудовий результат у майбутньому.

 

Сподівається Денис Валерійович і на те, що місцеві жителі свідомо ставитимуться до новоствореного скверу, не завдадуть шкоди деревам і не засмічуватимуть зону відпочинку.

 

Водночас Петро Семинога, генеральний директор групи компаній «Агро-Рось,» наголошує, що вже планується розширення території скверу та збільшення зони відпочинку.

 

Катерина СТЕПАСЮК